Boot Düsseldorf 2017 verwatert naar andere watersport activiteiten

Watersport Nieuws | Boot Düsseldorf steeds meer in het teken van andere activiteiten

Van 21 t/m 29 januari staat Düsseldorf weer in het teken van watersport. 17 beurshallen met een totaaloppervlak van maar liefst 220.000 m2 worden gevuld met 1800 exposanten uit 60 landen. Men verwacht dit jaar 670.000 bezoekers.

Daar waar in het verleden vrijwel uitsluitend artikelen geëxposeerd waren die rechtstreeks met varen te maken hadden is nu een duidelijke verschuiving merkbaar naar artikelen die ver vanaf het echte varen staan. Op zich begrijpelijk want in de traditionele watersportbranche is weinig vernieuwing merkbaar en dalen de omzetten van de watersportbedrijven fors.

Watersport gerelateerd vertier

De aandacht wordt door de beursorganisatie verlegd naar watersport gerelateerde activiteiten en vertier. 360 graden watersport noemt de beursorganisatie dit. Hal 1 en 2 worden benoemd als de trendhallen. Zo is dit jaar in Hal 2 een negen meter breed golfbad neergezet. Dit wordt aangeprezen als het walhalla voor surfers. In het bad worden golven van 1,5 meter hoog geactiveerd, waar bezoekers kunnen genieten en professionele surfers demonstraties geven. Verder staat Hal 3 helemaal in het teken van duiksport. Ook vindt u in Düsseldorf een groot aantal exposanten met hengelsport, suppen, kanovaren etc.

Klassieke watersport ook volop aanwezig

Maar er is ook veel watersport in de klassieke zin, motorboten, zeilboten, rubberboten en natuurlijk de superjachten.  In de hallen 5, 6 en 7 kunt u zich vergapen aan de grote jachten. In hal 6 zijn 60 superjachten tot 30 meter lengte te zien, mocht dat u voor u wat aan de kleine kant zijn: ook de bouwers van de megajachten zijn daar present om u voor te lichten. In hal 7A kunt u zien dat ook in het interieur van de superjachten niets onmogelijk is.


© foto: Messe Düsseldorf/ctillmann

Zeilboten, motorjachten en toebehoren

Gelukkig is er ook volop aandacht voor boten die voor een breder publiek bereikbaar zijn. In de hallen 15 t/m 17 vindt u 360 exposanten van zeilboten en motorboten. Kleinere motorboten en powerboten vindt u ook in hal 4, In de hallen 10, 11 en 12 vindt u de technische toebehoren, accessoires, motoren, scheepsuitrustingen, generatoren en zonnepanelen. De hallen 13 en 14 staan als vanouds weer in het teken van toeristische informatie en verhuur van boten. Hal 7 is gevuld met maritieme kunst.

Gegevens Boot Düsseldorf 2017:

Van 21 januari t/m 29 januari 2017
Openingstijden van 10 – 18 uur
Entreekaarten: online voorverkoop € 17,- (link) en aan de kassa € 23,-
Navigatieadres: D-40474 Düsseldorf, Am Staad
Adres: Stockumer Kirchstraße 61 - D-40474 Düsseldorf
Parkeren: overal om het beursterrein zijn voldoende parkeerplaatsen, borden leiden u daar naar toe. Vanaf het parkeerterrein rijden continu bussen die u naar de ingang brengen

Link:Boot Düsseldorf

 

Bron: | Datum van publicatie: 24-12-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via