Watersport moet geduld hebben met het Lauwersmeer

Lange adem voor Lauwersmeer
Twee jaar geleden heeft het Watersportverbond bereikt dat er na het vaarseizoen 2008 grootscheeps gebaggerd gaat worden op het Lauwersmeer. Afgelopen winter is er al wat ‘bijgeschaafd’ in het Dokkumergrootdiep en als alle vergunningen rond zijn zal het meer weer op diepte worden gebracht. Van de kleinere geulen zoals het Stropersgat is nog steeds niet duidelijk wie verantwoordelijk is. We hopen dat deze toch nog worden meegenomen in het grote baggerplan, dat scheelt uiteindelijk aanmerkelijk in de totale kosten.

Onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid
Verder lijkt er schot te komen in de restauratie van de huidige aanlegsteigers in het meer. Ook hier is nog altijd onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid, maar de provincies Groningen en Friesland hebben de koe bij de hoorns gevat en opdracht gegeven alvast dit gedeelte van de totale opwaardering van de vaarrecreatie in het meer aan te pakken. De inventarisatie hiervan is inmiddels gedaan en de betrokken partijen zijn uitgenodigd in het clubhuis van Watersportvereniging Lauwerszee om tot een plan van aanpak te komen.

De onduidelijkheid over verantwoordelijkheden in beheer van dit mooie watersportgebied is een erfenis vanuit het ontstaan: de toenmalige Rijksdienst IJsselmeerpolders heeft zijn verantwoordelijkheid in gedeelten overgedragen aan diverse partijen. Dat is achteraf geen gelukkige keus gebleken. Intussen is er veel achterstallig onderhoud en schuift iedereen de verantwoordelijkheid al jaren van zich af door te wijzen naar anderen. Het Watersportverbond heeft dit opgepakt en gelukkig zijn alle betrokkenen intussen overtuigd van de noodzaak dat er op korte termijn iets moet worden gedaan.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 23-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via