Watersporter verdwenen van zeiljacht

Grote zoekactie na aantreffen onbemand zeiljacht op het IJsselmeer
Op het IJsselmeer tussen de Ketelbrug en de Flevocentrale is vanmiddag iets na de klok van drie uur een onbemand zeiljacht aangetroffen. Direct werd er door het Kustwachtcentrum (Kwc.) groot alarm geslagen. Twaalf reddingseenheden werden in gezet om een groot zoekgebied af te zoeken. Helaas zonder resultaat.

Maximale inzet
Om 15.05 uur meldde het politievaartuig P-87 aan het Kwc. dat zij een zeiljacht hadden aangetroffen tegen de IJsselmeerdijk tussen de Ketelbrug en de Flevocentrale. De zeilen waren op en de motor stand-by, aan boord werd echter niemand aangetroffen. Er van uitgaande dat een opvarende over boord is gevallen, is door het Kwc. direct een zoekactie opgestart met de reddingboten van de stations Enkhuizen en Urk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, en twee politievaartuigen. Tevens werden de Offshore SAR helikopter en een marine helikopter naar het zoekgebied gestuurd.

Identiteit bekend
Aan de hand van aan boord gevonden zaken, is de politie een onderzoek gestart naar de eigenaar van het jacht. Na contact met de familie van de eigenaar van het zeiljacht is gebleken dat er een opvarende was. Het gaat om een man. Over zijn identiteit doet het Kustwachtcentrum geen verdere mededelingen.


Omdat het zoekgebied zich uitstrekte van de Friesehoek in de Noordoostpolder tot Trintelhaven langs de dijk Enkhuizen - Lelystad en alles zuid daarvan tot de Ketelbrug, werden ook de reddingboten van Station Lemmer bij gealarmeerd. Na het invallen van de duisternis is rond half zes in overleg met de zoekende eenheden en het Kwc. besloten om de zoekactie te staken. Als laatste heeft de offshore SAR helikopter met de warmteapparatuur het gebied nog een keer intensief afgezocht echter zonder resultaat.Aan de zoekactie hebben de volgende eenheden deelgenomen:
6 reddingboten van de stations Urk, Enkhuizen en Lemmer van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
De offshore SAR redding helikopter
Een helikopter van de Koninklijke Marine
Twee politie vaartuigen
Twee vaartuigen van Rijkswaterstaat

Alarm 15.13 uur Wind Z 4 Actie 098

 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 03-11-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via