70 deelnemers op WK Draken in Medemblik














Tachtigste verjaardag van de Draak

Van 3 tot en met 11 september aanstaande vinden in Medemblik de wereldkampioenschappen Draken plaats. De zeventig deelnemers zijn afkomstig uit zeventien verschillende landen. In elk land is aan het WK een kwalificatiestrijd vooraf gegaan. Dit geeft garantie voor een spannende strijd om de wereldtitel.

Eerste keer
In het jaar dat de Draak haar tachtigste verjaardag viert, worden de wereldkampioenschappen georganiseerd door de Nederlandse Draken Club en RYC Hollandia in samenwerking met de International Dragon Association. Het is de eerste keer dat de wereldkampioenschappen in deze grote internationale klasse in Nederland worden georganiseerd.

Voormalige Olympische Klasse
De Draak is een driemans kielboot die van 1948-1972 een Olympische klasse was. Het is een geliefde boot onder oud-olympiërs en andere grote namen uit de zeilsport. Namen als Gordon Ingate (America’s Cup, Admirals Cup, OS), Ulli Libor (zilver & brons OS), Poul Richard Hoj Jensen (2 x goud OS), maar ook onze eigen Mark Neeleman (5 x OS), staan op de deelnemerslijst. In totaal doen er meer dan 30 oud Olympische zeilers mee. Voor meer informatie over de Dragon Worlds, kijk op: www.Dragonworlds2009.com .

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 01-09-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via