Gratis toegang Hiswa 2008 voor jeugd

Hiswa 2008 richt zich vooral op watersport voor jeugd

Van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart 2008 staat Amsterdam RAI weer geheel in het teken van de watersport. Huidige en toekomstige watersporters kunnen rekenen op een zeer gevarieerd aanbod van boten, nautische artikelen en activiteiten op de Hiswa 2008. Nieuw dit jaar is de gratis toegang voor jongeren tot en met 16 jaar, zodat ook jeugd kennis kan maken met het evenement en alle takken van watersport. Daartoe is samenwerking gezocht met het Watersportverbond en het CWO die een aansprekend jongerenprogramma op zullen tuigen in en rondom het bassin van de Water Fun Zone.

Gratis toegang jongeren op Hiswa 2008
Om jongeren te laten ervaren hoe leuk watersporten kan zijn, mogen jongeren tot en met 16 jaar HISWA 2008 gratis bezoeken. Zij kunnen voorafgaand aan de beurs online een kaartje bestellen of zich tijdens de beurs melden bij de kassa’s. Voorwaarde is dat zij bij toegang tot de HISWA een geldige legitimatie met daarop hun leeftijd vermeld kunnen tonen. “Met dit initiatief worden ouders hopelijk ook gestimuleerd om hun kinderen mee te nemen naar de HISWA. Overigens hebben we ook aan de allerkleinsten gedacht, want in het weekend is er gratis professionele kinderopvang van ‘de blauwe dieren parade’ voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan het beter op de kaart zetten van watersport onder jongeren”, aldus Joke Ekelschot van Amsterdam RAI.

Water Fun Zone
Jongeren hoeven zich op de HISWA 2008 niet te vervelen. In het bassin van de Water Fun Zone kunnen ze leren zeilen in Optimisten, Open Bics of RS Feva’s. Ze kunnen kano- of roeiles krijgen of deelnemen aan wedstrijdjes bungyroeien. Zelf radiografische bootjes besturen zal ook de nodige concentratie vergen. Bij het zien van jeugdigde topzeilers die demonstraties geven zoals met gennaker varen, het omslaan en weer rechtzetten van boten, gijpen en overstag gaan zal menig kind enthousiast worden gemaakt voor de zeilsport. Ook roeien, kanopolo, wakeboarden en surfen komen op actieve wijze aan bod. Het Watersportverbond zorgt in samenwerking met het CWO, de KNRB (Roeibond), de NKB (Kanobond) en NWWB (Waterski & Wakeboard bond) voor professionele begeleiding.

Virtuele watersport
Wat niet alleen de jeugd, maar ongetwijfeld ook volwassen bezoekers aan zal spreken is de HISWA Virtual Experience. Op een eiland in de Amstelhal worden spectaculaire simulatoren opgesteld waar virtueel zeilen, surfen, kanoën en roeien mogelijk is. Bezoekers kunnen verder hun sportiviteit en competitiedrang testen op diverse computerspellen en consoles op het gebied van watersport. Dankzij de bewegende cabines voelt het alsof je werkelijk aan boord zit, op waterski’s staat of met een board over de golven van Hawaï surft. Tijdens het virtueel roeien wordt de lichamelijke inspanning gemeten: er vinden diverse roeiwedstrijden

Heel veel sloepen op Hiswa 2008
Met ruim tachtig verschillende en fonkelnieuwe sloepen is het aanbod van sloepen en weekenders weer flink gegroeid. Onder de gepresenteerde boten ook diverse primeurs waaronder de Antaris Aperto 800, de NG28 Open weekend cruiser, de Isloep 585, diverse nieuwe modellen van Seafury, de Van Speijk 26 blue en de Vioolsloep cabin. Ook in de categorie van de grotere motorjachten zijn er weer diverse Europese primeurs te bespeuren en datzelfde geldt voor de sportboten. Bij de grotere zeilboten zijn de Noordkaper 43, de Elan 450 en de Saffier 26 open daysailor als primeurs aangekondigd. Nieuwe modellen bij de open zeilboten zijn onder andere de minicat van BBiZZ Adventure in Sports, de RS Q’BA van Aquavitesse, de White Dragon Plus van Dragon Marine, de VQ24 en de Tirion 100 van Geuzenboats.

Doe-het-zelf advies watersport
Klussers en doe-het-zelvers komen op de HISWA ook volop aan hun trekken. Het magazine Mijn Boot organiseert voor de tweede keer een activiteitenplein onder het motto “Klus voor de Boeg”. Een veertigtal exposanten verzorgt hier met hun kennis, technieken, materialen en producten demonstraties op het gebied van onderhoud, refit, restauratie, doe-het-zelf en innovatie. Bezoekers kunnen hier terecht voor tips en adviezen voor het optimaal onderhouden van hun schip en persoonlijk advies krijgen van professionele jachtbouwers en restaurateurs.

Startschot vaarseizoen 2008
Met ruim 350 exposanten, ongeveer 500 boten en duizenden nautische accessoires betekent de HISWA voor veel mensen de ideale voorbereiding op het nieuwe vaarseizoen. Van harpje tot aanschaf van een nieuwe boot; alles voor op en rond het water is op de grootste watersportbeurs van de Benelux te vinden. Ook voor diegenen die niet meteen aankoopplannen hebben, is een bezoek aan de HISWA zeker de moeite waard. Om bijvoorbeeld uitgebreide (vaar)informatie te vergaren, technische apparatuur te testen, adviezen van experts te krijgen of op de hoogte te geraken van de laatste productontwikkelingen binnen de watersport. En natuurlijk fungeert de HISWA sinds jaar en dag als gezellig trefpunt voor watersportliefhebbers.

HISWA Boot van het Jaar 2008
Welke zeilboot en welke motorboot mogen straks de eretitel HISWA Boot van het Jaar 2008 voeren? Zes boten zijn in de race voor de eindoverwinning. De uitslag wordt bekendgemaakt op de openingsdag van de HISWA.

Categorie Zeilboten:
* Dehler 34 - Monnickendam
* Ranger 9.9 - Grou
* Sunbeam 34 - Almere

Categorie Motorboten:
* Linssen 33.9 – Maasbracht
* Fjord 40 Open - Loosdrecht
* Intercruiser 27 Cabin - Loosdrecht

Online korting en kans maken op een rubberboot
Iedereen die voorafgaand of tijdens de beurs zijn kaartje via internet bestelt, maakt kans op één van de zes rubberboten met Yamaha buitenboordmotor. Op de e-mailbevestiging die bezoekers na het kopen van een toegangsbewijs via www.hiswa.nl ontvangen, staat een barcode die zij tijdens de beurs op de stand van Yamaha kunnen laten scannen. Iedere dag om 16.30 uur wordt hier een winnaar uit getrokken.

Praktische informatie HISWA 2008
Datum: dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart 2008
Locatie: Amsterdam RAI, Europacomplex (hallen 1 t/m 7)
Openingstijden: dinsdag 4 en woensdag 5 maart: 10 – 18 uur
donderdag 6 en vrijdag 7 maart: 10 – 22 uur
zaterdag 8 en zondag 9 maart: 10 – 18 uur
Toegangsprijzen: Aan de kassa Via www.hiswa.nl
Volwassenen: € 17 € 14
Ouderen vanaf 65: € 12 € 10
Avondkaart (na 18.00 uur): € 11 € 10
Jongeren t/m 16 jaar gratis gratis

Meer informatie: www.hiswa.nl

Bron: Hiswa | Datum van publicatie: 15-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via