Jan Kees lampe winaar Solo Challenge Award

40-voet record in de Ostar verpulverd
Donderdagavond 28 januari is voor de derde keer de Solo Challenge Award uitgereikt, dit jaar aan Jan Kees Lampe. Met het verpulveren van het 40-voets record in de OSTAR met bijna 2 dagen, zeilde hij niet alleen naar de overwinning maar ook naar het podium in jachtclub Scheveningen waar hij uitgeroepen is tot winnaar van de Solo Challenge Award 2009.

De stichting Shorthanded.nl heeft deze prijs twee jaar geleden in het leven geroepen om het shorthanded zeilen te stimuleren en de prestaties van shorthanded zeilers meer voor het voetlicht te brengen. Dit jaar is aan de Solo Challenge Award ook een Doublehanded Award toegevoegd en een Cruising Trophy (door de shorthanded toerzeilers).

De Cruising Trophy ging dit jaar naar Paul en Caroline Gieb die bijzondere reis maakten nar het Arctisch en Antarctische ijs en nu onderweg zijn naar Paaseiland.
In de Doublehanded klasse ging de Award naar het duo Christa ten Brinke en en Ysband Endt. Volgens het juryrapport; hulde aan het groeiend aantal, meestal jonge Nederlandse solo- en duozeilers, die de competitie zoeken in het sterke Mini-circuit waarin vele Franse professionele en semi-professionele zeilers uitkomen.
Het gehele jury rapport is te lezen op www.shorthanded.nl
 

Bron: shorthanded.nl | Datum van publicatie: 02-02-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via