Prestigieuze prijs voor watersportpersoonlijkheid

Nomineren HISWA Excellence Award gestart
De nominatieperiode voor de HISWA Excellence Award is aangebroken. Iedereen kan een persoon opgeven die voor de Nederlandse watersportindustrie van groot belang is of is geweest. De HISWA Excellence Award - een initiatief van HISWA Vereniging - wordt uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala. Vorig jaar won Roel ter Heide van Mastervolt de prijs.

In aanmerking voor de HISWA Excellence Award komen personen die voor het aanzien van de Nederlandse maritieme maakindustrie van groot belang zijn (geweest). Onder de maritieme maakindustrie verstaat HISWA Vereniging de jachtbouw en maritieme dienstverleners zoals architectenbureaus en toeleveranciers. Iedereen kan tot en met 30 juni een persoon nomineren door middel van een speciaal nominatieformulier, te downloaden van hiswa.nl/vereniging.

Jury
Een deskundige jury bestaande uit juryvoorzitter Ineke Dezentjé Hamming (Tweede Kamerlid VVD), Jan Dirk Smit (oud-voorzitter HISWA Vereniging), Michaël Steenhoff (Manager Jachtbouw HISWA Vereniging) en Roel ter Heide (winnaar HISWA Excellence Award 2007) buigt zich over de binnengekomen nominaties. Ineke Dezentjé Hamming: "Als jury rekenen we weer op een hoog kwaliteitsgehalte. Er zijn zoveel watersportpersoonlijkheden die onderscheidend en vooruitstrevend werk verrichten. Die een voorbeeld zijn voor anderen en hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Zo iemand verdient de HISWA Excellence Award." De jury maakt de finalisten bekend op de HISWA te water, 2 tot en met 7 september in Marina Seaport IJmuiden. Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven reikt de prijs uit tijdens het Maritime Awards Gala op 6 november in het World Forum Convention Center in Den Haag. De winnaar krijgt een oorkonde, een fraaie sculptuur en publiciteit in Nederland en buitenland. Verder treedt de winnaar een jaar lang als 'ambassadeur' van HISWA Vereniging op.

Winnaar vorig jaar
Vorig jaar won Roel ter Heide - medeoprichter van Mastervolt en een zeer gedreven ondernemer - als eerste de HISWA Excellence Award: "Het instellen van de HISWA Excellence Award geeft wat meer statuur aan de branche, die vroeger nogal rommelig beschouwd werd. Het winnen van ervan helemaal. Ik juich dit initiatief van harte toe."

Maritime Awards Gala
HISWA Vereniging neemt voor het tweede jaar deel aan het Martime Awards Gala, waar behalve de HISWA-prijs ook de KNVTS-Schip van het Jaar Prijs, de HME-Maritime Innovation Award, de VNSI-Timmersprijs en de KVNR-prijs (nieuw) worden uitgereikt. Meer informatie op www.maritime-awards.nl.





Bron: Hiswa | Datum van publicatie: 16-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via