Certificaten uitgereikt voor vaartuigbeveiliging en veilige stalling

Vanaf nu is iedere booteigenaar in staat te bepalen hoe hij zijn kostbare bezit op een goede manier kan beveiligen en waar de boot het beste gestald kan worden. Een tweetal keurmerken van het VbV, voor Vaartuigbeveiliging en voor Veilige Botenstallingen, maken dit mogelijk. Tijdens een bijeenkomst op de Hiswa zijn de eerste certificaten voor deze Keurmerken uitgereikt.

De heer Harland, Voorzitter van de Afdelingscommissie Transport van het Verbond van Verzekeraars, heeft de certificaten uitgereikt. Hij benadrukte het grote belang van goede beveiliging tegen diefstal en van een veilige stalling voor verzekeraars én de consument.

De firma Retrosat B.V. heeft als eerste leverancier een certificaat ontvangen voor een beveiligingsproduct dat voldoet aan de eisen van het Keurmerk Vaartuigbeveiliging. Daarnaast worden op dit moment producten van de volgende bedrijven onderworpen aan een keuring: Fullprof B.V., SevenT4, Vetus N.V. en Vecos. Deze organisaties hebben een "Statement of Certification" uitgereikt gekregen.

Voor wat betreft het Keurmerk Veilige Botenstalling hebben een viertal stallingbedrijven inmiddels de toets op de strenge kwaliteitscriteria doorstaan:
- Aricom B.V. te Terneuzen
- Nautisch Centrum Nicolaas Witsen te Alkmaar
- Jachthaven Naarden te Naarden
- Van der Rest Nautic B.V. te Kats
Zij ontvingen uit de hand van de heer Harland de eerste certificaten Veilige Botenstalling.

Hiermee is een vliegende start gemaakt voor beide keurmerken. De verwachting is dat er de komende maanden meer beveiligingssystemen de testen met positief resultaat zullen afronden.

ECB Nederland BV verzorgt de uitvoering van de regelingen. Informatie over de keurmerken wordt gepubliceerd via de website www.isbeveiligd.nl.

Bron: VBV - Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit | Datum van publicatie: 04-09-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via