Moonen Yachts krijgt uitstel van betaling

Watersport Nieuws | Opnieuw surseance voor Moonen Yachts

De Rechtbank in Den Bosch heeft Moonen, bouwer van zeer luxe jachten surseance van betaling verleend. Moonen verkeerde in 2015 ook al in problemen, die lijken zich nu te gaan herhalen.

Moonen Yachts bouwt sinds 1963 luxe motorjachten, in eerste instantie onder de naam De Ruiter en sinds 1981 omgedoopt tot Moonen Shipyards, als maatschappij van eigenaar Athena. Uiteindelijk is de werf in 2017 onder de naam Moonen Yachts verder gegaan met een nieuwe eigenaar: staal tycoon Ancira van het Mexicaanse staalconcern AHMSA.

Blijkbaar was de samenwerking met Ancira moeilijk, want Moonen was al een tijd in gesprek over de verkoop van aandelen. Dat loopt vertraging op door dat Ancira is aangehouden in Spanje op verdenking van fraude, maar is onlangs vrijgelaten na het betalen van 1 miljoen borg. Op dit moment is er een chronisch gebrek aan geld waardoor surseance is aangevraagd. 

De werf denkt dit spoedig te kunnen oplossen en heeft volop plannen richting de toekomst. Men wil casco’s op voorraad gaan bouwen zodat klanten die een boot willen bestellen minder lang hoeven te wachten tot de boot klaar is. Moonen zegt in onderhandeling te zijn met een nieuwe eigenaar..

Link: | Moonen Yachts |

Bron: | Datum van publicatie: 08-07-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via