Omstreden nieuwbouw op Terschelling gaat door

Watersport Nieuws | Segesta vraagt Terschellingers om mening

Het ziet er naar uit dat projectontwikkelaar Segesta toch nieuwbouw kan realiseren op Terschelling. Jarenlang werd geprotesteerd en geprocedeerd tegen de voorgenomen nieuwbouw aan het Groene Strand, direct naast het paviljoen de Walvis. Op dit moment is dit terrein een grote puinhoop met veel sloopafval van metaal en vervallen bouwmateriaal.

Vanuit de bevolking werd ernstig tegen de nieuwbouwplannen geprotesteerd, sterk aangewakkerd door paviljoen de Walvis, zodat inmiddels stevige vertraging is ontstaan. Maar ook hier betekent uitstel geen afstel, Nu, na een jarenlange strijd, is er een goedkeuring vanuit de gemeente Terschelling en zijn er vergevorderde plannen voor nieuwbouw op de locatie van de voormalige B&Y locatie.

Voor de Terschellingers heeft ontwikkelaar Segesta in het Gemeentehuis van Terschelling hun nieuwe plannen gepresenteerd. De eilanders konden hun voorkeur uitspreken over drie ontwerpen. De plannen bestaan uit ca. 20 appartementen die voor recreatie bedoeld zijn en een vijf- tot tiental woningen voor de eilandbewoners. De prijzen van de nieuwbouw zijn nog niet bekend, maar voor een recreatieappartement moet al snel gedacht worden aan ca. 500.000 euro.

Er waren wel kritische geluiden, maar dat ging over welke van de drie het beste in het landschap zou passen, geen protestgeluiden meer over het feit of er nu wel of geen nieuwbouw moet plaatsvinden. Wat Segesta met de voorkeur van de eilandbewoners gaat doen staat nog niet vast, maar een medewerker vertelde dat dit wel zwaarwegend zou zijn om verdere protesten te voorkomen.

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 04-05-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via