Watersport door Politie gecontroleerd op voorschriften

Recreatie vaart opnieuw gecontroleerd
Team Water van de Politie Amsterdam-Amstelland heeft zondag 22-09-2008 overdag, in samenwerking met verschillende veiligheidspartners, een controle op de recreatievaart uitgevoerd. In totaal werden 67 watersport vaartuigen gecontroleerd en is in 28 gevallen een bekeuring uitgeschreven.

Snelle motorboten in overtreding
Vooral snelle motorboten hebben nog te vaak de zaken niet op orde. Twaalf keer bleek geen zwemvest aanwezig te zijn of werd dit niet gedragen terwijl de bestuurder van het vaartuig geen zitplaats gebruikte. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet kunnen tonen of bezitten van een geldig vaarbewijs, geen registratiemerk voeren, dodemanskoord niet aanwezig hebben of te snel varen.

Zwart geld, crimineel geld?
De Nationale recherche en het Bureau Zware Criminaliteit van de politie keken kritisch naar onder andere de financiering van de vaartuigen. In zeven gevallen is informatie verzameld voor dossiervorming. De politie let in die gevallen scherp op financiering van waardevolle bezittingen met onverklaarbaar vermogen waarvan het zogenoemde "witwassen" een bekend voorbeeld is.

De Belastingdienst tekende in 28 gevallen de nodige informatie op voor dossiervorming. De Douane controleerde 23 vaartuigen. In één geval wordt een onderzoek ingesteld in verband met BTW-afdracht. Het

Marifoon controle
Agentschap Telecom controleerde op 22 schepen de aanwezige marifooninstallaties. Bij zes vergunninghouders werd een technische afwijking waargenomen. Zij krijgen de gelegenheid die te herstellen. Zes andere installaties waren illegaal aanwezig. Deze schippers krijgen een boete opgelegd. Het Korps Landelijke Politiediensten, Dienst Binnenwaterbeheer en de Havendienst leverden net als bij de voorgaande drie controles hun bijdrage. Zij dirigeerden de schippers naar de controleplaats en zorgden voor een ordelijke verloop van het verkeer op het water.

De politie heeft gedurende het vaarseizoen, vier keer een dergelijke controle uitgevoerd. Met het eindigen van het seizoen zal het accent verschuiven naar controles bij watersportbedrijven en jachthavens. Daar zal ook op milieuaspecten worden gelet.

Bron: KLPD Amsterdam Amstelland | Datum van publicatie: 22-09-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KLPD 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via