Lichtopstanden Randmeren gevaarlijk voor de watersport

Lichtopstanden Randmeren gevaarlijk voor de watersport

De pleziervaart op het Veluwemeer en de Randmeren dienen rekening te houden dat de betonning wel eens problemen kan geven op de Randmeren tussen de Ketelbrug en de Hollndse Brug. Met name de lichtopstanden (verlichte tonnen) zijn verankerd op balsaltblokken die onder water binnen de vaargeul liggen. In diverse gevallen is deze basaltpartij niet te zien omdat ze onder water liggen. Neem daarom, zeker met een diepstekend schip, afstand van de verlichte betonning. U zou niet de eerste zijn die hier tegenaan vaart, met alle kans op schade.

Onder het wateroppervlak loopt deze basaltpartij breder uit en kan met name voor diepstekende schepen gevaar opleveren zoals onze redactieboot "Tristan" gemerkt heeft. Beter opletten André!





Rijkswaterstaat doet voorlopig niets
Voor nadere uitleg hebben we Rijkswaterstaat IJsselmeer gebeld met de vraag waarom deze obstakels niet duidelijk zichtbaar zijn. Volgens dhr. Spoelder van Rijkswaterstaat komt dit omdat de lichtopstanden verzakt zijn in de modder. Op onze vraag wanneer dat deze gevaarlijke situatie opgelost wordt kon de heer Spoelder geen antwoord geven. De planning daarvoor is niet bekend. Is het dan misschien verstandig om deze gezakte lichtopstande te markeren met enkele drijfbolletjess? “Ach, schepen moeten gewoon niet zo dicht langs de betonning varen dan is er niets aan de hand” volgens de heer Spoelder.

Bron: Redactie Watersportalmanak.nl | Datum van publicatie: 15-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via