Duitsers tonen weer meer belangstelling voor watersport

Watersport Nieuws | Duitsland verwacht stijgende verkoop van motorboten

De omzetverwachting van Duitse motorbootbouwers is weer in rap tempo omhoog gegaan. De afgelopen jaren was voor de watersportindustrie in Duitsland een regelrechte ramp. Maar het tij keert zich want in Duitsland is de vraag naar motorboten voor het eerst sinds de economische crisis weer fors gestegen.

In het jaar 2008 was de Duitse export van nieuwe motorboten naar het buitenland gedaald tot minder dan 750 stuks. Ook de jaren die volgden waren rampzalig voor de botenbouwers. Echter, in 2016 zijn weer meer boten gebouwd en zijn er meer dan 1300 motorboten geëxporteerd naar andere landen. Dat geeft de Duitsers weer moed want voorafgaand aan Boot Düsseldorf denkt 90% van de botenbouwers in Duitsland dat men een goed jaar tegemoet gaat.


(c) foto: Bavaria Yachts

Toch zijn er duidelijke verschillen waarneembaar in de vraag van watersporters. In het segment grotere zeiljachten en catamarans neemt de vraag duidelijk merkbaar toe, terwijl het in de markt van de kleinere zeilboten nog steeds slecht gaat. Veel oudere watersporters stappen over naar een motorboot omdat het varen met een motorboot minder inspanning kost dan het bedienen van een zeilboot.

Voor de motorboten een positieve trend waarneembaar voor modellen tot 30 voet, terwijl de grotere jachten beduidend minder in de belangstelling staan. Ook gebruikte boten staan weer in de belangstelling. Echter hier is het beeld wel iets genuanceerder. Voor zeilboten is weinig belangstelling, terwijl de vraag naar jonge motorboten duidelijk in een opgaande trend zit. Voor oude, wat gedateerde boten is vrijwel geen belangstelling.

Voor de stijgende vraag naar kleinere boten in Duitsland is wellicht nog een belangrijke reden: de eisen voor het bezitten van een vaarbewijs zijn in Duitsland sinds 2013 versoepeld. Voor het besturen van een boot met een motor tot 15 PK is sinds kort geen vaarbewijs meer nodig.

Bron: | Datum van publicatie: 14-01-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via