Wilhelminasluis bij Zaandam: 6 maanden oponthoud

Watersport Nieuws | Wilhelminasluis Zaandam wordt vernieuwd

De provincie Noord-Holland vernieuwt de Wilhelminasluis in Zaandam omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte bouwkundige- en technische staat verkeert. De werkzaamheden aan de kolk en de aangrenzende Wilhelminabrug en Beatrixbrug hebben het komend half jaar een grote impact op de scheepvaart.

De sluis is tot 5 april beperkt toegankelijk voor de beroeps- en recreatievaart. Van 6 april tot en met 31 mei is het sluizencomplex, inclusief de historische Groote sluis, volledig gestremd.


 

Tijdens de volledige stremming moet zowel de beroepsvaart als de recreatievaart gebruik maken van alternatieve routes, namelijk via de Nauernasche Vaart of via het Noordhollandsch kanaal via Purmerend of het Noordhollandsch kanaal via Den Helder. Naar verwachting wordt het drukker op de alternatieve vaarroutes en neemt de vaartijd toe.

Bloktijden

Tot en met zondag 5 april wordt aan de Wilhelminasluis gewerkt in zogenaamde bloktijden. Op werkdagen kan de beroeps- en recreatievaart de sluis alleen passeren van 6.00 tot 8.00 uur, van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 22.00 uur. In de weekenden gelden de normale bedientijden voor de sluis. Van 6 april tot en met 31 mei is zowel de Wilhelminasluis als naastgelegen historische Groote sluis volledig gestremd en dus niet toegankelijk voor scheepvaart.

Link: | vaarkaart Noord-Holland |

Bron: Provincie Noord-Holland | Datum van publicatie: 02-03-2020

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via