Oranje watersporters in Yngling klasse nog op medaillekoers

Zeilsters hebben moeite met het weer
De Nederlandse zeilsters van de Delta Lloyd Kernploeg hadden op 3 april af en toe moeite met de weersomstandigheden. Twee van de drie Oranje-boten liggen nog steeds op medaillekoers. Het team van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Merel Witteveen gaat echter niet meer aan de leiding tijdens deze kampioenschappen om de Europese titel in deze Olympische kielboot .

De wind was uiterst variabel in kracht en richting in het Noord Spaanse Blanes. En dat biedt de coaches gelegenheid om aan een van de aandachtspunten onderweg naar China te werken, zoals het toepassen van ‘checklists’. De zeilsters moeten zekerheden inbouwen en daardoor de risico’s reduceren.

Net te gretig en niet geduldig
Coach Maurice Paardenkooper legt uit: “We hebben prima gevaren en goed de risico’s beperkt in twee races van de drie. Maar tijdens een race zagen we er niet goed uit. Net te gretig en niet geduldig. Soms moet je bijvoorbeeld een boot laten lopen om later er weer vier in te halen. Het moment moet goed zijn. Niet teveel risico lopen. Maar het gaat goed en het is nog heel spannend. Renee, Annemieke en Merel staan nog derde en Mandy, Brechtje en Floortje staan zesde.”

Deze twee teams maken nog kans op medailles. Op vrijdag 4 april staan er nog drie races op de agenda en dan volgt zaterdag 5 april de Medal race met de tien beste boten van het klassement.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 04-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via