YachtVision Boatshow Lelystad - Watersportbeurs of lifestyle show?

Klik hier voor Yachtvision Boatshow 2008

YachtVision Boatshow Lelystad waterport  beurs of niet


Het is de eerste keer dat in het seizoen een dergelijke watersportshow gehouden wordt en wat dat betreft mogen we ons niet al te kritisch opstellen. Ook het feit dat we meer georiënteerd zijn op zeilboten dan sloepen en motorboten mogen we niet mee laten wegen. Maar we hadden ons er meer van voorgesteld. Als je alle publiciteit mocht geloven dan moet het wel een megaspektakel zijn.

Entree 15 Euro
De locatie was prima, naast Bataviastad. Niet geïnteresseerden kunnen dan shoppen in Bataviastad en watersport liefhebbers kunnen dan naar de YachtVision Boatshow. Na betaling van 15 Euro! entree mag men via de hoofdingang naar binnen.

Lopend langs een bouwwerk van de gemeente Lelystad komt u dan in de overdekte hal. Dat valt toch een beetje tegen. Vrijwel alle grote merken ontbreken en aan de zijkant kunt u massagestoelen aanschaffen, wijn kopen, nieuwe stoelen in uw tuin aanschaffen of een nieuwe Landrover bewonderen, wat dat met watersport te maken heeft is een beetje onduidelijk. Maar in gesprek met enkele bootleveranciers zijn op het laatste moment nog wat standhouders aangetrokken.

Tweehonderd boten in de haven waarvan verreweg het merendeel motorboten
Doorlopend naar de haven ontdekken we een tweehonderd boten en in de verte zien we enkele mastjes van zeilboten. Aangezien we daarvoor komen lopen we de plastic speedboten voorbij, stalen jachten en sloepen laten we ook links liggen.

Klein aanbod zeiljachten
Mooie Puffins liggen te glimmen en achteraan liggen enkele bekendere merken voor ons. Beneteau, Feeling, Bavaria, Delphian, Winner, C-Yachts liggen gebroederlijk naast elkaar. Enkele schepen zijn demomodellen of jonge occasions die voor “vriendenprijsjes” worden aangeboden. “Gelukkig is het vandaag wat drukker”, zegt de mevrouw van Tornado Sailing. “Woensdag, donderdag en vrijdag waren rampdagen. Geen bezoekers en warm zonnig weer. Dan zit je je snel te vervelen. Maar het aanbod van botenshows is ook erg groot geworden vertelt een meneer van C-Yachts. Vroeger had je alleen de Hiswa en de natte Hiswa. Tegenwoordig reizen mensen al snel naar Boot Düsseldorf, naar Leeuwarden, dan komt de Hiswa en nu de YachtVision Boatshow, straks komt er ook nog een “natte”Boat Hollend in Sneek.”.

Watersportbeurs of lifestyle show
Even later zitten we met een beker friet het langslopend publiek te bekijken, zijn dit nu allemaal watersporters of mensen die een dagje uit zijn? Bij de zeiljachten zien we echte watersporters, bij de sloepen en stalen jachten lopen mensen een beetje rond te dwalen. We schatten het percentage watersporters op dertig.

Het is en blijft een aardig initiatief, de YachtVision Boatshow verdient een kans, maar misschien moet men zich afvragen of er niet een duidelijker keuze moet worden gemaakt tussen een watersportbeurs of een life-style show.

De YachtVision Bootshow is nog tot en met 2e Pinksterdag

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 17-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via