KNRM heeft het druk met de watersport

Drukke zaterdagmiddag
KNRM station Enkhuizen heeft een drukke zaterdagmiddag achter de rug. Er werd driemaal uitgevaren voor watersporters in de problemen. Het ging om een omgeslagen zeilboot, een vastgelopen zeilboot en een zeilboot met motorstoring.

De pakken uit en weer aan
Nog bezig in het boothuis met het omkleden na de eerste actie gaan de alarm ontvangers wederom af, ditmaal met de melding; vaartuig aan de grond. Snel gaan de pakken weer aan en worden de motoren van de reddingboten Watersport en Rien Verloop weer gestart. Van uit het boothuis is het jacht al te zien, zij is vastgelopen op de staart van het Enkhuizerzand.

Na uitleg over de te volgen koers weer op pad
De reddingboten zijn snel terplaatse en er word een opstapper aanboord van het jacht met zes opvarenden gezet. Zij vertelden onderweg te zijn voor een weekendje zeilen en dat ze niet goed op de kaart hadden gekeken of dat hier wel kon. Er word een sleepverbinding gemaakt met de Watersport en met wat duwwerk van de Rien Verloop komt het jacht weer los van de harde zandgrond. Na het noteren van de gegevens en enige uitleg over de te volgen koers keren de reddingboten retour station.

De koffie was nog niet op of daar gaat de marifoon weer
Wanneer de bemanning nog even in het boothuis aan de koffie zit meld zich via de marifoon een zeiljacht met motorstoring vlak voor het Krabbersgat aan de noordkant van Enkhuizen. Snel gaan de laatste slokken koffie naar binnen en word alles weer opgestart. Aangekomen bij het 43 voets zeiljacht word er een sleepverbinding gemaakt door de Watersport aan de voorzijde en de Rien Verloop aan de achterzijde. Gezamenlijk word het jacht afgemeerd in de compagnieshaven.

Rond kwart over vijf ligt alles wederom klaar voor actie en komt er een voorlopig eind aan deze drukke zaterdagmiddag.

Alarm 15:33u en 16.27u Wind Z 4 Actie 080 en 081


 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 13-09-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via