Watersport krijgt minder last van stremming sluis Spaarndam

Stremming Sluis Spaarndam jaar uitgesteld
Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Haarlem hebben, na afweging van maatschappelijke belangen, besloten de stremming van de Grote Sluis in Spaarndam een jaar uit te stellen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de aanvoer van brugdelen voor de Schoterbrug precies samenvalt met de stremming van de sluis in de winter van 2008/2009.

De colleges van Rijnland en de gemeente Haarlem hebben besloten dat de stremming van de Grote Sluis met dermate grote problemen met zich meebrengt voor de bouw van de Schoterbrug, dat uitstel van de renovatie gewenst is. Bovendien geeft de aanpassing van de planning de mogelijkheid tot een goede en zorgvuldige voorbereiding van de werkzaamheden.

Met het renoveren van de sluis is een omvangrijk vergunningentraject gemoeid, omdat een wijziging van het bestemmingsplan nodig is. De gemeente heeft toegezegd alle medewerking te verlenen aan de lopende vergunningentrajecten, zodat de renovatie van de sluis vlekkeloos kan verlopen.

Goede noodmaatregelen
Vanwege de slechte conditie van de sluis wilde Rijnland de renovatie in eerste instantie in 2008/2009 uitvoeren. Het risico dat nu wordt gelopen door het uitstel, wordt beperkt door een goede voorbereiding van noodmaatregelen.

In de periode van half maart 2009 tot half oktober 2009 is de sluiskolk versmald tot een doorvaartbreedte van 9,5 meter, waardoor de schutcapaciteit van de sluis iets vermindert. In de periode van half oktober 2009 tot half april 2010 is helemaal geen scheepvaartverkeer mogelijk. In die periode wordt ook de brug over de sluis gerenoveerd en moet het wegverkeer gebruik maken van een noodbrug.

In eerste instantie zou de sluis een heel jaar gestremd worden, maar mede door de Werkgroep Haarlem van het Watersportverbond is het gelukt om de stremming te beperken tot een half jaar in de wintermaanden.


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 15-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via