Watersport drama bij Oostende, 2 doden, een vermiste

Watersport Nieuws | Nederlands zeiljacht slaat om bij Oostende

Wat een prachtige zeilnacht zou moeten worden is geëindigd in een drama. Bij de nachtelijke wedstrijd ‘The Light Vessel Race’ van de Koninklijke jachtclub Zeebrugge, zijn twee personen omgekomen en een derde wordt nog vermist. Drie opvarenden konden worden gered.   

Zaterdag 1 juli, heeft zich een drama voltrokken voor de Belgische kust bij Oostende. Een zeiljacht dat meedeed aan de race werd als vermist opgegeven nadat bekend was geworden dat men niet de haven was binnen gelopen. Het betreft het zeiljacht de  “Capella” van de Nederlandse jachtontwerper Frans Maas uit Breskens. Het stoffelijk overschot van Frans Maas (79) is inmiddels geborgen, evenals dat van de 70 jarige Freddy Fransen. 

Pas zaterdagmiddag werd het drama ontdekt waarop direct een zoekactie werd ingezet. Achteraf bleek dat het zeiljacht al om 8.30 uur was gekapseisd zonder dat er een noodsignaal was verzonden. Drie opvarenden waren op de romp van het schip geklommen en konden worden gered door een nabij varend schip. Zij zijn met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis.

Maas en Franssen werden uit zee gehaald, maar voor hen kwam de redding te laat. Over de zesde opvarende, de 18 jarige Hannes Goedebeur, is nog niets bekend. Reddingsdiensten hebben zaterdag tot 21.30 gezocht. Zijn broek is wel gevonden, maar van de 18 jarige geen enkel teken. Gevreesd wordt voor zijn leven. Het is nog niet duidelijk of de reddingsactie op zondag wordt voortgezet.

Update zondag 14 uur:

Inmiddels is de oorzaak van het omslaan van de boot bekend. Volgens de overlevenden is de kiel van de boot afgebroken en vrijwel direct daarop is de boot omgeslagen. De zoektocht naar de vermiste 18 jarige jongen is niet voortgezet omdat er geen enkele aanwijzing is waar men zou moeten zoeken.

Bron: | Datum van publicatie: 01-07-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via