KNRM krijgt nieuwe reddingsboot voor station Scheveningen

Doop nieuwe reddingboot station Scheveningen
Op zaterdag 24 mei wordt de nieuwste reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gedoopt. Om 11.15 uur is de officiële doop in de haven van Scheveningen door mevrouw M.M.E.Roosmale Nepveu-Louis-Dreyfus. Daarmee zal ook de naam van de negende reddingboot van het type Arie Visser onthuld worden.

Het schip wordt genoemd naar de moeder van de schenker. De schenker en zijn echtgenote zijn altijd verwoed watersporters geweest. Zomers met daarin een afgelegde afstand van 5000 mijl op zee waren geen uitzondering. Meneer vertrouwde onlangs oud KNRM directeur Sip Wiebenga het volgende toe: “We hebben geen boot meer, maar zouden er best wel weer eens een willen hebben.”

Na de doopplechtigheid richten de voorzitter van de KNRM, de heer C. Van Duyvendijk en de voorzitter van de plaatselijke commissie, de heer mr. H.C. Grootveld het woord tot de genodigden van deze feestelijke gelegenheid.

Schipper Jaap Pronk is trots en blij.
“We hebben er als station lang naar uitgekeken. Ik heb de periode van de bouw met veel plezier meegemaakt. Van de kiellegging op de werf tot de kantelproef vorige week in onze eigen haven. Ik ben enorm trots om met zo’n schip te mogen varen.”

Beschrijving reddingboot
De nieuwe reddingboot is gebouwd door de werf Aluboot in Hindeloopen. Het schip heeft een aluminium romp en opbouw. De boot is met zijn 18,8 meter lengte de grootste reddingboot van het type ‘rigid inflatable boat’ in de wereld. Het schip wordt ongeschilderd opgeleverd.
De huidige reddingboot van station Scheveningen, Jan van Engelenburg, gaat na een grote onderhoudsbeurt, naar het nieuwe station Hansweert, dat eind 2008 operationeel wordt.

Achtergrondinformatie reddingstation Scheveningen
Het reddingstation Scheveningen was in 2007 een van de vier drukste stations. Zij voeren in 2007 meer dan 100 keer uit voor mensen in nood. Het reddingstation is veel actief voor kitesurfers die de kust bij Scheveningen vooral bij stormweer bezoeken en daarbij regelmatig in de problemen komen. Met uitzondering van beroepsschipper Jaap Pronk bestaat de bemanning van reddingstation Scheveningen uit vrijwilligers. Het reddingstation telt 28 personen.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 22-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via