WatersportAlmanak.nl biedt overzicht jachthavens

WatersportAlmanak.nl biedt overzicht jachthavens voor watersport

Voor watersporters is het vaak moeilijk een keuze te maken over welke jachthaven gaan we vandaag naar toe. Met name passanten in een vakantieperiode kiezen vaak voor de jachthavens waar ze al eens geweest zijn omdat ze in andere havens onbekend zijn. WatersportAlmanak.nl biedt een leuk overzicht van ca 60 jachthavens die door de redactie als passant bezocht zijn.Persoonlijke indrukken van jachthavens
De verslagen zijn persoonlijke indrukken, uitgebreid met aanvaarroute en tarievenlijst. Over het algemeen zijn de indrukken van de Nederlandse jachthavens positief, maar er wordt wel kritisch gekeken naar bijkomende zaken zoals sanitaire voorzieningen, service, vriendelijkheid en recreatieve mogelijkheden. Ook de naaste omgeving van de jachthaven is vaak een meerwaarde voor de watersport toerist.

Verenigingshavens vaak verrassend positief beoordeeld
De waterport staat bekend als op zoek naar comfort. De meeste bedrijfsmatige jachthavens bieden een hoop comfort, vaak meer dan verenigingshavens. Toch zijn veel verenigingshavens verrassend positief en uiterst vriendelijk naar passanten. Aeolus in Amsterdam is daar een sprekend voorbeeld van. Ook de haven van Durgerdam werd verrassend positief beoordeeld. Verenigingshavens en gemeentehavens zijn vaak aanzienlijk voordeliger dan de commerciele havens.

Negatieve uitschieters
Niet altijd is de redactie positief en dat leidt wel eens tot discussies. Zo komt het regelmatig voor dat de redactie berichten ontvangt van jachthavens die minder positief beoordeeld zijn. Echter de verslagen zijn persoonlijke indrukken van dat moment zoals een passant dat ondergaat.

Onlangs was de redactie nog in Bruinisse, waar het redactieschip werd doorgestuurd naar de nieuwe Jachthaven in Bruinisse. Daar aangekomen was de haven nog volop in bouw en was er sprake van een grote zandvlakte en verder niets. De redactie was verbolgen over de hoge tarieven die de jachthaven afdwingt zonder dat daar enige kwaliteit tegenoverstaat.

Meer informatie over jachthavens in Nederland vindt u op www.watersportalmanak.nl

Bron: Redactie Watersport Almanak | Datum van publicatie: 10-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via