Watersportbeurs Hiswa belooft veel primeurs

Watersport beurs HISWA te Water 2015

Terwijl het watersport seizoen nog in volle gang is zijn de voorbereidingen voor de HISWA te water al bijna afgerond.

Van 1 t/m 6 september zullen in de haven van Amsterdam Marina ca. 300 nieuwe boten te bezichtigen zijn. Volgens de organisatie zal de HISWA te water 2015 een waar watersportspektakel zijn.

Nederlandse jachtbouw sterk vertegenwoordigd

Inmiddels zijn ruim 40 primeurs aangekondigd waarbij de Nederlandse jachtbouw sterk vertegenwoordigd is. Met bijna 300 gloednieuwe boten tussen de drie en twintig meter is het aanbod zeer compleet te noemen. Samen met een boordevol activiteitenprogramma maakt dat de HISWA te water tot een heerlijk dagje watersport aan het IJ.

Sterk in staal

Nederland is sterk in staal en de Nederlandse staalbouwers staan wereldwijd bekend om hun vakmanschap en kwaliteit. Een groot aantal van Nederlandse werven is aanwezig op de HISWA te water 2015 en zij brengen heel wat primeurs mee: Linssen Yachts komt met Classic Sturdy 42 Sedan Deckbridge en de Grand Sturdy 45.9 Sedan Wheelhouse, Van den Hoven Jachtbouw met de Executive 1500, Aquanaut presenteert de Andante 438 AC, Super Lauwersmeer de Discovery 45 OC, De Boarnstream de Boarncruiser 1200 Elegance en de Boarncruiser 1300 Elegance, Vedette Jachtbouw toont de Vedette 10.30 en Jetten Yachting de Jetten 50MPC-FLY. Ook No Limit Ships, Rheben Yachting, Jachtwerf Volharding-Staveren en Steeler Yachts zijn aanwezig op de HISWA te water 2015.

Meer primeurs

Design, materiaal, techniek, afwerking en onderhoud. Wie benieuwd is naar de laatste ontwikkelingen in de jachtbouw mag de HISWA te water 2015 niet missen. Op de HISWA te water 2015 worden meer dan 40 primeurs gepresenteerd, het merendeel motorboten. Een greep uit de aangekondigde wereldprimeurs: Interboat Intender 700, Seafury Tender, Bavaria Sport 330, Storm X-65 Wheelhouse, Vintage 780 Tender van Hellas Watersport, Super Lauwersmeer Discovery 45 OC, Sossego Comfort 22, Cooper800 en de isloep Rapida 990 en Rapida 777. Daarnaast zijn er nog vele Nederlandse en Europese primeurs. Ze zijn allemaal te zien op de #1 in-water bootshow de HISWA te water 2015.

Een overzicht van de tot nu toe aangemelde primeurs bij de zeilboten: de Hanse 31 van West Yachting, de Atlantic 40, C-Yacht 1250i, Delphia 34, Sirena Marine Azuree 33C, Cooper650 en de catamaran van X-Yachts Holland, de Dragonfly 25.  Nova Yachting BV presenteert de Hallberg Rassy 43MkIII en KM Yachtbuilders de Koopmans 37.

Proefvaartsteiger

Aan de proefvaartsteiger liggen diverse boten van exposanten klaar om een proefvaart mee te maken op het IJ. Dit gebeurt onder begeleiding van de exposanten en er is gelegenheid genoeg voor het stellen van vragen.

Paviljoen Bootverhalen

Ook een aantal bijzondere boten zet straks koers naar de HISWA te water 2015. In het paviljoen Bootverhalen liggen zeil- en motorboten waarvan de schipper, bouwer of eigenaar de bezoekers  graag meeneemt in een bijzondere anekdote of een spannend verhaal. Van een avontuurlijk bouwproces tot wereldreis of een spannende week op de wadden: Bootverhalen biedt daarmee ook een beetje avontuur op de steigers. Zo brengen Dimitri Simons en Ewout Lubberink hun boot en verhalen van Mini Transat Team Solo mee en Hans Bouscholte zijn Volvo 60

De HISWA te water wordt gehouden van 1 tot en met 6 september in jachthaven Amsterdam Marina. Amsterdam Marina is centraal gelegen in Amsterdam en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Link: | HISWA te Water 2015 |

 

 

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 16-08-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via