Sail de Ruyter Vlissingen: watersport feest voor Zeeland

In het weekeinde van 23 tot en met 27 augustus wordt van Vlissingen een maritieme stad gemaakt met Sail Vlissingen. De organisatie verwacht ruim 200.000 bezoekers. Daarmee is zij aan de voorzichtige kant, want er worden ook aantallen van 300.000 genoemd.

André Bakker is voorzitter van het consulaat Schelde Delta dat de activiteiten in dit gewest organiseert: ,,Het wordt wat ons betreft nadrukkelijk geen Vlissings feestje. Het moet een feest voor heel Zeeland worden.''

Honderden grote- en kleine zeilschepen
Het publiekshoogtepunt van 23 tot 27 augustus komt overig varend Nederland naar Vlissingen. Honderden grote en kleine zeilschepen en enkele stoomschepen doen dan mee aan Sail De Ruyter. Zo is er de zogenoemde aanbrengrace voor 10 tall Ships, 10 schepen uit de zogenaamde B-klasse en 200 kleinere schepen. Zij varen van Den Helder naar Vlissingen.



Tocht historische Vlaamse Schepen
Onderdeel van Sail De Ruyter is verder een tocht van historische Vlaamse schepen uit Rupelmonde via Terneuzen naar Vlissingen. Voorts komen deelnemers van de Dutch Classic Yacht Regatta Hellevoetsluis naar Vlissingen. Op het Veerse Meer verzamelt zich, in de dagen voorafgaand aan Sail De Ruyter, een bruine vloot van 200 platbodems die als één geheel over het Kanaal door Walcheren naar Vlissingen zal komen. Alle deelnemende schepen krijgen zo veel mogelijk een plaats in de binnenhaven en de grootste in de buitenhaven. Voor het publiek wordt langs de schepen een wandelroute van 4,5 kilometer gecreëerd.

Parkeerruimte voldoende met pendelbussen naar Vlissingen
Tijdens Sail De Ruyter kunnen de bezoekers die met de auto komen hun voertuig kwijt op grote parkeerterreinen in het Sloegebied. Vandaar worden ze met gratis pendelbussen naar de stad gebracht. De NS zet deze weekeinden extra treinen in.

Meer info op: Sail-de Ruyter

Bron: Sail de Ruyter | Datum van publicatie: 15-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Zeeland 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via