Catamaran omgeslagen bij Enkhuizen

Watersporters op omgeslagen catamaran
Uitgevaren met de reddingboten Watersport en Rien Verloop voor de melding van een omgeslagen catamaran op een mijl noord van Enkhuizen. Het lukte de twee opvarenden niet om hem zelfstandig recht op te krijgen.

De melding werd gedaan door een passerend binnenvaartschip
Zij hadden het tweetal al een keer of drie zien omslaan bij hun pogingen om de catamaran weer recht te krijgen. Als de Rien Verloop als eerste bij de catamaran aan komt staan de twee opvarenden op een van de drijvers en maken ze het goed. Besloten wordt dat de Rien Verloop hen met de kop in de wind trekt zodat de twee hem recht kunnen trekken en de zeilen kunnen laten zakken.

De Watersport geeft lij
Inmiddels is de Watersport ook ter plaatse en deze geeft de catamaran lij zodat ze wat minder last hebben van KNRM bij Enkhuizende golfen. Wanneer hij weer recht over eind staat neemt de Rien Verloop de catamaran opsleep richting de camping van Enkhuizen. Op twee honderd meter voor de kust is het zo ondiep dat de Rien Verloop niet verder kan, een drietal vrienden staan al in het ondiepe water te wachten en begeleiden de catamaran verder richting strand.

De Watersport en Rien verloop gaan direct weer verder voor de volgende melding; een zeiljacht met tuigage problemen drie mijl noordelijk van Enkhuizen. Eenmaal bij dit jacht aan gekomen blijken de opvarende het probleem al zelf te hebben opgelost en keren de beide reddingboten retour station.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 16-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via