Opening jachthaven Vlieland loopt vertraging op

Jachthaven Vlieland loopt vertraging op - haven niet toegankelijk voor watersport 

De uitbreiding van de Waddenhaven Vlieland loopt vertraging op. Hoewel in eerste instantie de haven voor watersport vanaf 15 mei weer toegankelijk zou zijn is dit uitgesteld. Naar verwachting zal vanaf 26 juni de haven weer toegankelijk zijn. Op 1 juli zal de haven weer 100% functioneel zijn.

Met name de toelevering van materialen heeft voor een flinke vertraging gezorgd. Bouwmaterialen zoals damwanden zijn veel te laat geleverd door stakingen in het buitenland terwijl de weersomstandigheden ook niet echt meewerkten aan een spoedige voortgang. Ook de hoge waterstanden in februari en maart hebben voor vertraging gezorgd.

De uitbreiding van de jachthaven heeft onder invloed van een aantal factoren vertraging opgelopen. De voornaamste redenen van de vertraging zijn de verlate levering van bouwmaterialen (damwand) door diverse stakingen in het buitenland en het slechte weer in combinatie met de hoge waterstanden in de maanden februari en maart.

Voor de dienstverlening in de haven is een tijdelijke behuizing ingericht voor de havenmeesters en de sanitaire voorzieningen voor bezoekers. Het project wordt de komende twee maanden gefaseerd opgeleverd. De eerste fase is dat de bruine vloot vanaf 29 april terecht kan voor de hoge kade. Vervolgens worden vanaf achter bij de trailerhelling naar voren de steigers gemonteerd en opgeleverd voor gebruik.

Bron: Waddenhaven Vlieland | Datum van publicatie: 08-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via