Controle jachthaven tegen criminaliteit en overlast in Amsterdam

Het tegengaan van criminaliteit en overlast.
Dat is de doelstelling die de politie Amsterdam-Amstelland hanteert bij frequente controles van jachthavens in de regio. Woensdagmorgen controleerde Team Water opnieuw een Amsterdamse jachthaven.

Verschillende diensten trokken gelijk op met de politie. De Belastingdienst, het Stadsdeel Zeeburg en het Landelijk Vaartuigenteam van het KLPD. De diensten noteerden serienummers van vooral vaartuigen en motoren ter controle op diefstal. Daarnaast werd gecontroleerd op financiële fraude en werd de boekhouding van het bedrijf doorgenomen.
Handhavers van Stadsdeel Zeeburg controleerden op milieuwetgeving en op verstrekte vergunningen en ontheffingen. Verder bekeek de politie ook de opkoopregisters op onjuistheden.

Bureau Financiële Economische Recherche
Bij de gecontroleerde jachthaven zijn geen gestolen vaartuigen aangetroffen en bleek de boekhouding op orde te zijn. Op het gebied van vergunningen en milieu zijn wel overtredingen geconstateerd. De aanpak van criminaliteit in de pleziervaart is voor Team Water van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland een speerpunt. Dit jaar werd al zes keer eerder bij jachthavens gecontroleerd waarbij ook het Bureau Financiële Economische Recherche van het politiekorps meedeed.
Daarbij werden vier gestolen vaartuigen teruggevonden en zijn enkele MOT-zaken (Melding Ongebruikelijke Transactie) ontdekt die nog in onderzoek zijn. Dit zijn transacties waarbij met meer dan 15.000 euro contant geld wordt afgerekend en waar een ondernemer dit dient te melden. De komende tijd zullen meer controles worden gehouden bij jachthavens en op het water.


Bron: Politie Amsterdam-Amstelland | Datum van publicatie: 27-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via