Gouda en Watersport: Goudse Gloriedagen

Gouda staat van 24 tot 27 juli weer in het teken van de watersport. De traditionele Goudse Glorie belooft veel, ook omdat de havenstaddagen gecombineerd zullen worden met de presentatie van een historische vloot.In 2008 worden de jaarlijkse Havenstaddagen en de Reünie van Historische Bedrijfsvaartuigen in Gouda samengesmeed tot één groot publieksevenement.Havenstaddagen Gouda 2008 van 24 - 27 juli

De Havenstaddagen werden 11 keer georganiseerd. De organisator van de Havenstaddagen, de Stichting Gouda Havenstad, is opgericht om de historische betekenis van water in Gouda levend te houden. Het accent ligt daarbij op historische schepen en doorvaart. Voor dit doel wordt nauw samengewerkt met de historische vereniging Die Goude. Naast de presentatie van schepen wordt jaarlijks o.a. een waterconferentie (dit jaar in het najaar), een grachtenconcert en een shantyfestival georganiseerd. Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers uit de regio. In 2008 zullen de Havenstaddagen worden georganiseerd samen met de reünie van historische schepen.

Historische Bedrijfsvaartuigen
Deze reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van Historische Bedrijfsvaartuigen (LVBHB) wordt jaarlijks in een andere regio in Nederland of Vlaanderen georganiseerd. 150 tot 250 van de in totaal 1200 aangesloten schepen kunnen voor zo’n reünie inschrijven. In 2008 zal het afmeren van minimaal 170 historische bedrijfsvaartuigen in de grachten en singels van Gouda een grote bezienswaardigheid en een grote publiekstrekker zijn.

Doorvaart Gouda
Het water van Gouda en in het bijzonder de historische doorvaart is voor dit evenement als centraal thema gekozen. Door de eeuwen heen was Gouda een knooppunt in de noord-zuid doorvaart. Van de gekostumeerde vaart in de 16e eeuw tot de huidige centrale positie van Gouda in de toeristische Staande Mastroute. Om die reden is aan deze speciale uitvoering van de Havenstaddagen de naam Gouda Waterstad - “Goudse Glorie” gegeven.

Meer info:  klik hier

Bron: Gemeente Gouda | Datum van publicatie: 22-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via