Watersport kan vanaf 1 april weer door de Ketelbrug

Ketelbrug open vanaf 1 april 2010
Rijkswaterstaat maakt vandaag bekend dat de Ketelbrug vanaf 1 april weer normaal gaat draaien. HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van de watersportindustrie, is opgelucht over dit besluit. De brug is al vanaf begin oktober dicht na een technische storing met een ongeval tot gevolg.

Vrees voor het komende vaarseizoen
“Het onderzoek aan de Ketelbrug duurt al zo lang, dat bij veel watersportondernemers de vrees bestond dat deze bij aanvang van het komend vaarseizoen nog steeds niet zou draaien. Voor de bedrijven rondom de Randmeren heeft dit desastreuze gevolgen, omdat ze niet bereikbaar zijn voor zeiljachten.”, aldus Gerdina Krijger regiomanager midden van HISWA Vereniging.

Onderzoek naar de omvang van deze schade
Een gestremde brug in het vaarseizoen heeft gevolgen voor de hele recreatievaart, hetgeen de jachthavens aan de Randmeren ernstige schade zou toebrengen. In het najaar waren het vooral stallings- en reparatie & onderhoudsbedrijven met een aanzienlijke omzetderving. Boten met een staande mast konden de bedrijven niet bereiken en zochten elders winterstalling. Onderzoek naar de omvang van deze schade is in volle gang.
Rijkswaterstaat opent de Ketelbrug tot 1 april op speciale data. Krijger: “Wij zijn tevreden dat door onze intensieve onderhandelingen met Rijkswaterstaat alternatieve data zijn vastgesteld. Daarbij is – op een enkele uitzondering na - steeds rekening gehouden met de wensen van HISWA-leden”.

Openingen maart nog niet bekend
Afhankelijk van het weer gaat de Ketelbrug waarschijnlijk open op 6 en 27 februari. De data voor maart zijn nog niet bekend.
 

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 22-01-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via