Doop nieuw instructieboek voor de watersport op de Hiswa

Introductie op de Hiswa
Het Boek “Vaardig Varen” wordt in de stand, op de Hiswa, van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT) te water gelaten. Vaardig Varen is de titel van het zojuist verschenen instructieboek over manoeuvreren op de motor. Auteur Martine van de Veen reikt in de stand van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT) het eerste exemplaar uit aan Peter Paternotte, voorzitter van deze vereniging. Aansluitend zal Paternotte in de Zeilen-stand een presentatie geven over de rol van de NVvT in de zeilerswereld.

Vaardig Varen
Het boek Vaardig Varen zet op heldere wijze de diverse motormanoeuvres (60 in totaal) uiteen. Samen met de spiraalbinding maakt het dat het boek ook toegankelijk is als naslagwerk. Het boek is na de presentatie te verkrijgen in de stand van de NVvT voor EUR 17,50. De introductie van het boek vindt plaats op zaterdag 8 maart om 13.00 uur in de stand van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers. Het standnummer is 117 in de Europahal (hal 1).

De Auteur
Martine van de Veen is een actief zeilster. Zij is ook lid van de NVvT en heeft de afgelopen jaren diverse presentaties over manoeuvreren op de motor verzorgd voor deze vereniging. Naast het overdragen van de theoretische kennis hieromtrent draagt de auteur ook in de praktijk haar steentje bij. Tijdens zgn. ‘natte’ evenementen begeleidt zij leden en voorziet hen van tips. In het bijzonder tijdens de ‘Zeemancipatiedagen’: zeilweekenden waarbij enkel dames aan het roer staan. Haar uitgebreide ervaringen heeft zij nu gebundeld.

veiling
Na de introductie van het boek veilt de auteur een aantal door Roy Heiner gesigneerde exemplaren. De opbrengst gaat naar de stichting ‘Zeilen met Visie’. Deze stichting maakt het mogelijk dat mensen met een visuele beperking ook kunnen genieten op het water. De stichting heeft daartoe een speciale prauw laten bouwen, de Blind Date.

Het boek is hier te bestellen
 

Bron: NVvT | Datum van publicatie: 20-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via