Gratis overnachten in Muiderzand of Naarden

Protest tegen bouwplannen in het IJmeer
Op zaterdag 20 juni slaan een groot aantal maatschappelijke organisatie onder aanvoering van Milieudefensie en het Watersportverbond de handen ineen in de strijd voor behoud van een open IJmeer. Organisaties op het gebied van natuur, milieu, cultuurhistorie en recreatie leggen hun eis aan de politiek vast in het Pamflet van Pampus. Op het moment van ondertekening varen talloze boten rond Pampus en laten door vlaggen, spandoeken en geluidsignalen blijken dat ook zij vinden dat het IJmeer open moet blijven.

Campagneleider Klaas Breunissen: "Er is een breed en groeiend verzet van bewoners en politici tegen de plannen rond het IJmeer. Bouwen in het IJmeer is ook helemaal niet nodig. Er is voldoende ruimte in Flevoland en je kunt ook prima aantrekkelijke woonmilieus creëren door het water in de polder te laten. Voor de openbaar vervoersverbinding zou je in de eerst plaats de verbetering door uitbreiding van de bestaande verbinding en het alternatief van de Stichtse lijn moeten bekijken."

Samenwerking Milieudefensie en Watersportverbond
Milieudefensie en het Watersportverbond hebben elkaar gevonden in een uniek verbond voor het behoud van het Open IJmeer. Op 20 juni tekenen zij tezamen met onder meer Natuurmonumenten, Natuur en Milieu, Bond Heemschut en Milieufederaties het Pamflet van Pampus, dat vervolgens wordt aangeboden aan landelijke politici. Rond het moment van ondertekening vaart een vloot van schepen en bootjes rond Pampus voorzien van rode vlaggen. Om 12.30 uur zal een luid getoeter duidelijk maken dat de deelnemers aan het rondje Pampus vinden dat het IJmeer open moet blijven.

Gratis overnachten in Muiderzand of Naarden door deelnemers Rondje Pampus
Deelnemers aan het Rondje Pampus kunnen, als er voldoende plaats is, gratis overnachten in de Jachthaven Marina Muiderzand of Jachthaven Naarden. Het aanbod van Marina Muiderzand geldt zowel op vrijdagnacht als op zaterdagnacht; het aanbod van Jachthaven Naarden alleen op vrijdagnacht. Wie van de jachthaven Naarden naar het IJmeer wil varen moet onder de Hollandse brug door; de doorvaarthoogte is 12.80 m.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 16-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via