Alcoholcontrole Friesland: 9 watersporters onder invloed

Alcoholcontrole Waterpolitie Friesland:

9 watersporters onder invloed

De nieuwe alcoholwet voor watersport heeft op de eerste dag al een bonnenreeks opgeleverd. Bij een grootscheepse alcoholcontrole op het Pikmeer bij Grouw rondom het skûtsjesilen werden 109 schippers gecontroleerd. Sertien moesten mee naar de grote politieboot voor een ademanalyse, waarvan negen schippers door de mand vielen en een vaarverbod kregen. Een watersporter uit Apeldoorn spande de kroon met maar liefst 845 ug/l.

Naast de alcoholcontrole werd ook gelet op snelvaren, geluidsoverlast en overige vaar- en milieuregels. Tegen zeven schippers werd proces-verbaal opgemaakt voor snelvaren. Een schipper van een snelle motorboot was niet in het bezit van een vaarbewijs. Daarom werd ook tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Tegen een andere schipper werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een identiteitskaart. Daarnaast handelen de agenten een aanvaring tussen twee schepen af.

Lager alcoholpromillage
Het toegestane alcoholpromillage voor schippers werd zaterdag door nieuwe regelgeving verlaagd van 0,8 naar 0,5 promillie. Het lagere promillage gold al voor de grote rivieren en is vanaf zaterdag uitgebreid naar de overige wateren in Nederland. Het toegestane alcoholpromillage op het water is nu hetzelfde als op de weg.

Link | limiet alcohol watersport |
 

Bron: Politie | Datum van publicatie: 26-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

alcoholcontrole 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via