Grote sluis bij Spaarndam wordt geopend

Na een twee jaar durende verbouwing en modernisering is de Grote Sluis in Spaarndam gereed. Op vrijdag 15 april om 13.00 uur opent dijkgraaf Gerard Doornbos samen met burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem en burgemeester Bert Bruijn van Haarlemmerliede en Spaarnwoude dit markante herkenningspunt in het landschap van Haarlem. Op zaterdag 16 en zondag 17 april is het Gemeenlandshuis geopend voor bezoekers met het ‘Grote Sluis’-programma.

De Grote Sluis is de afgelopen twee jaar flink verbouwd en gemoderniseerd. De sluis is langer en smaller geworden, waardoor er langere schepen kunnen passeren. Er is een tussenhoofd in de sluiskolk gebouwd, zodat met een kleinere sluis geschut kan worden. Hierdoor stroomt er minder zout water naar binnen en wordt verzilting van de bodem tegengegaan. Een nieuw sluiskantoor, meer wachtplaatsen en remmingwerken completeren het geheel.

De Grote Sluis is een markant herkenningspunt in het landschap van Spaarndam. Niet alleen is de sluis de verbinding tussen het Noordzeekanaal en het achterland van Haarlem, ook ligt hier de gemeentegrens tussen Haarlem en Haarlemmerliede-Spaarnwoude. De sluis verbindt hierdoor niet alleen water met water, maar ook mensen met mensen en heden met verleden. Het thema van het openingsfeest is daarom “De Sluis verbindt”

Link: | volledig bericht |.

 

Datum van publicatie: 14-04-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via