KNRM haalt 32 mensen van Razende Bol

Watersport nieuws 25 05 2008 | De KNRM reddingboot Joke Dijkstra werd zaterdagavond ingezet om een gezelschap van 32, mannen,vrouwen en kinderen van de Razende Bol te halen. Afkomstig uit Den Helder, Schagen en Bergen was men met een drietal bootjes naar de Razende Bol gevaren voor een dagje uit. Bij het aanvaarden van de terugtocht omstreeks zeven uur in de avond bleek van één van de boten de motor niet goed te werken. Men dorst toen niet deze boot vol te bemannen. Dit ook vanwege de golven van ca. anderhalve meter hoogte. De overgebleven bootjes hadden onvoldoende capaciteit om het hele gezelschap naar Den Helder te vervoeren.

Goede raad was duur en om veiligheidsredenen werd per mobiele telefoon hulp ingeroepen. Deze kwam er in de vorm van de Joke Dijkstra. Het bleek echter niet mogelijk om dicht bij de mensen op de Bol te komen zodat de reddingboot Francien Kroesen uit Oudeschild ter assistentie werd ingeroepen.

Een naderende rubberboot van de kitesurfers “ ’t Coraaltje Vliegers uit Callantsoog” schoot echter te hulp. Deze kon tot dicht op het strand manoeuvreren en zo werden 24 personen van de Razende Bol gehaald en overgezet op de Joke Dijkstra. Acht andere personen voeren met twee bootjes huiswaarts. De inmiddels gearriveerde Francine Kroesen was niet meer benodigd. Doordat de indruk bestond dat er nog één bootje werd gemist besloten de schippers van de reddingboten het Molengat in te varen om deze te zoeken.

Al spoedig bleek dat deze al op weg was naar Den Helder zodat beide reddingboten terugkeerden naar hun respectievelijke thuishavens. De passagiers aan boord van de Joke Dijkstra werden veilig aan wal gezet in Den Helder onder toezegging zich aan te melden als “Redder aan de Wal”.

De Joke Dijkstra van Den Helder - Foto: KNRM

Bron: KNRM Den Helder | Datum van publicatie: 26-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via