Vlootdagen Harlingen 2007: groot spektakel

Programma Vlootdag 2007

Op zaterdag 14 april zal het centrum van Harlingen geheel in het teken staan van de opening van een nieuw zeilseizoen voor de schepen van de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH). Voor de 15e keer wordt tussen 10.00 uur en 17.00 uur de Vlootdag georganiseerd. Ook dit jaar biedt het programma voor ieder wat wils variërend van een Zeemarkt tot het meevaren aan boord van een traditioneel zeilschip.

Programma
Van 10.00 tot 17.00 uur wordt op de Noorderhaven een Zeemarkt gehouden. Naast vele nautische bedrijven en zullen de rederijen Vooruit, Historische Zeilvaart Harlingen, Traditional Sailing Charter, Zeilvloot Lemmer-Stavoren en 'de Zeilvaart' zich hier ook laten zien. Daarnaast zijn er:

* Oude ambachten

* Palingroken

* Diverse nautische en niet-nautische stands.

* Terras "de Bruine Vloot"

* Deelname aan de puzzelwedstrijd.

De markt wordt grotendeels gehouden op de Noorderhaven Noordzijde. Een aantal kraampjes bevinden zich ook aan de Noorderhaven zuid-zijde.

Rondvaarten
Vanaf 11.00 uur is er de mogelijkheid in te schepen op een schip van de Bruine Vloot, voor een korte tour op het Wad. Kosten: EUR 3 voor volwassenen en EUR 2 voor kinderen (t/m 14 jaar). Kaarten af te halen in de stand aan het begin van de Zeemarkt.

Open schip
In de Noorderhaven liggen diverse schepen ter bezichtiging. Ontvangst en rondleiding door de eigenaar van het schip.

Terras "de Bruine Vloot"
De gezamenlijke zeilvloten van Harlingen, TSC, Rederij Vooruit, Zonnewind zeilreizen, de Zeilvaart en de Historische Zeilvaart Harlingen hebben een terras waar u zich, onder het genot van een versnapering, kunt laten informeren over het meemaken van een zeilreis op een groot zeilschip.

Vlootdagpuzzel
Op het terras van de Bruine Vloot kunt u meedoen aan een puzzelwedstrijd. De prijs is een zeilweekend voor twee personen.

Muziek
Er zijn dit jaar weer zeemans- en shantykoren aanwezig. Op diverse plaatsen op de Noorderhaven zijn deze de gehele dag te horen.

Bron: Gemeente Harlingen | Datum van publicatie: 12-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via