Belangstelling watersport Middellandse zee groeit

Watersport Nieuws | Groeiende vraag naar koop en verhuur boten

Terwijl in Nederland de belangstelling voor de watersport dalende is kent de branche in het Middellandse zeegebied een echte opleving. Steeds meer mensen huren een boot in de Middellandse zee om daar vakantie te houden. Ook de verkoop van boten in die regio is stijgende. Ook de belangstelling onder jongeren om een vakantie door te brengen in het Middellandse zeegebied is stijgende.

Watersport in Kroatië erg populair

De stijging is mede te danken aan de dalende vliegprijzen en het grote aanbod van boten die te huur zijn. Tegenwoordig huurt men een boot voor ca. 1800 euro per week en een vliegticket naar Kroatië zal ongeveer honderd euro kosten. Met vier personen aan boord betekent dit dat een weekje varen in Kroatië al goed mogelijk is voor 450 euro per persoon.

De Nationale Watersportbank is een van de spelers op de verhuurmarkt in de zuidelijke landen. Via Euroboatcharter en Tubber verhuurt men jaarlijks meer dan 13.000 boten in 70 landen. In het eerste halfjaar van 2017 is de omzet van de Nationale Watersportbank gegroeid met 46%. Volgens Anne de Vries, oprichter van de Nationale Watersportbank, is flexibiliteit van de verhuur een belangrijk onderdeel.

De Vries: “ Wij zijn gewend aan de mogelijkheid van midweken en weekenden. Door te blijven sturen op betere systemen kunnen we klanten tegenwoordig steeds meer bieden. In ons online systeem kun je real time reserveren naar jouw wensen. Een andere dag vertrekken? Dat is geen probleem. Zelf schipperen, ook mogelijk. Maar ook een full service vakantie met Nanny behoort ook tot het assortiment.”

 

Tip: Vaarwijzer Kroatië

Uitgeverij Hollandia geeft een zeer informatief boek uit over watersport in Kroatië. 

Link: | vaarwijzer Kroatië |

 

 

 

 

 

Bron: | Datum van publicatie: 14-08-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via