Sneekweek goed verlopen, 140.000 bezoekers

De gemeente Sneek blikt samen met KWS en politie terug op een sportieve, zonnige en, qua organisatie, openbare orde en veiligheid, uitstekend verlopen Sneekweek 2007.

De door de KWS georganiseerde zeilwedstrijden hadden iedere dag een vlot verloop bij buitengewoon mooi zomers weer en uitstekende wind, in de loop van de week ruimend van oost, via zuid en west naar noord. Daardoor konden alle uitgezette banen vlot worden gezeild met voor alle klassen, ook jeugd en 12-voetsjol, de finish bij de starttoren.

800 boten namen deel aanwedstrijden
Aan de wedstrijden deden ruim achthonderd boten mee, die strijd leverden in 33 klassen. Jongste hoofdprijswinnaar was een fokkenist in de Flits van vijf jaar, de oudste een pampusstuurman van 72 jaar. De traditionele Holland-Friesland wedstrijden in de regenboog werden na een spannende serie van 6 wedstrijden nipt gewonnen door het Hollandse team.

Ruim 140.000 bezoekers
Met ruim 140.000 bezoekers was dit een van de drukst bezochte Sneekweken ooit. Toch resulteerde dat niet in noemenswaardige problemen al was het op sommige avonden wel 'dringen' in de binnenstad. Op verzoek van de horeca zijn dit jaar voor het eerst en bij wijze van proef buitentaps toegestaan. De eerste reacties van zowel de horeca als de bezoekers zijn erg positief. De horeca heeft zich in het algemeen goed aan de regels gehouden. In de week voor de Sneekweek heeft een horecaonderneming na sommatie van de burgemeester besloten de deuren gesloten te houden vanwege het ontbreken van de juiste vergunningen voor de exploitatie van het bedrijf.

Havenmeesters ergeren zich aan parkeerboetes
De gemeentelijke havenmeesters en toezichthouders kijken ook terug op een goed verlopen Sneekweek. Wel was er commentaar op de uitgedeelde parkeerboetes aan de Paviljoenwei nabij de pont naar het starteiland. Dit ondanks het feit dat verkeersborden duidelijk aangaven waar wel en niet geparkeerd mocht worden en er door de organisatie en de gemeente extra verkeersregelaars ingezet waren om de bezoekers ook nog eens mondeling op het parkeerverbod voor het laatste stuk Paviljoenwei te wijzen. Met duizenden mensen op het starteiland blijft het van belang om de enige toegangsweg naar de pont vrij te houden voor politie, brandweer en hulpdiensten.

KLPD: geen bijzonderheden
De politie van het team Snits Wymbritseradiel, spreekt ook van een rustig verlopen Sneekweek, ondanks de grotere toeloop van Sneekweekgangers. Er zijn geen grote ordeverstoringen geweest. Kleine opstootjes werden in de kiem gesmoord omdat de politie zichtbaar aanwezig was en direct kon ingrijpen. Er zijn wel aanhoudingen verricht voor verschillende vergrijpen. Het gaat dan ondermeer om gepleegde mishandelingen, wildplassen, baldadigheid, vernielingen en belediging. De verdachten zijn na verhoor weer heengezonden en krijgen voor hun vergrijpen een proces-verbaal. De samenwerking tussen de horeca en de aanwezige portiers heeft ook dit jaar weer goed gewerkt. Er heerste elke avond en nacht een gezellige sfeer in de stad.

Bron: Gemeente Sneek | Datum van publicatie: 15-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via