Watersportverbond tegen wisselend waterpeil

Recreatievaart niet blij met schommelend waterpeil in Friesland
Het Watersportverbond heeft het Wetterskip Fryslan laten weten geen voorstander te zijn van een schommelend waterpeil. Het Wetterskip onderzoekt op dit moment namelijk de mogelijkheden om een schommelend waterpeil in te voeren.

Afgezien van de hoge kosten die dit plan met zich mee zal brengen, in de vorm van extra baggerkosten, kosten voor onderhoud van walbeschoeiing en steigers, zal dit plan nadelig zijn voor de veiligheid op de vaarwegen in Fryslân.

Alternatieve routes minder goed bevaarbaar
De provincie Fryslân profileert zich als een gastvrije provincie, met veel mogelijkheden voor de recreatievaart. Het gehele Friese Merenproject is hierop gebaseerd. Er is inmiddels een groot aantal alternatieve routes voor de recreatievaart gerealiseerd, zodat men het drukbevaren Prinses Margrietkanaal zoveel mogelijk kan mijden.
Als het waterpeil in de zomer lager is, zullen veel van deze alternatieve routes voor een groot deel van de recreatievaart niet of in ieder geval minder goed bevaarbaar zijn, waardoor alles zich concentreert op de grotere vaarwegen, waaronder het Prinses Margrietkanaal. Hierdoor zal de veiligheid in het gedrang komen.

Het voorstel wordt binnenkort in het bestuur van het Wetterskip besproken. Het Watersportverbond vertrouwt er op dat het Wetterskip afziet van een wisselend waterpeil, zodat nadelige gevolgen voor de recreatievaart zullen worden voorkomen evenals hoge extra kosten voor het Wetterskip waardoor de waterschapslasten veel hoger zullen moeten gaan worden.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 07-12-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via