Primus Inter Pares live te volgen

Watersport Kampioen der Kampioenen
Aanstaande zaterdag 12 april zullen zeventien Nederlandse Kampioenen van 2007 tijdens de Primus Inter Pares uitmaken wie zich de ‘Kampioen der Kampioenen’ mag noemen. Plaats van handeling is GWV De Vrijbuiter te Loosdrecht en er wordt gestreden in de 16m2. De 16m2 klassenorganisatie heeft namelijk weer een groot aantal eigenaren bereid gevonden hun wedstrijdboot beschikbaar te stellen en zelf als bemanning te fungeren. De kampioenen zelf zullen dus als stuurman/-vrouw optreden.

Live op internet
Nieuw dit jaar is dat de verrichtingen van de zeilers live te volgen zijn op Internet en op een groot scherm in het clubhuis van GWV De Vrijbuiter. Het bedrijf Championchip Sailing zal alle boten voorzien van zogenaamde transponders waardoor de positie van alle deelnemers permanent wordt doorgegeven aan een centrale computer die de wedstrijd vervolgens zichtbaar maakt via een virtuele spectator.

Zeilwedstrijden zijn op deze manier veel toegankelijker voor het publiek. Verder biedt het systeem vele mogelijkheden voor de toekomst en is het zeker niet alleen voor kampioenschappen of grote wedstrijden bedoeld. In vele andere takken van sport wordt het systeem ook al toegepast waardoor de verrichtingen van de atleten goed te volgen zijn.

Na afloop van het evenement zijn alle beelden beschikbaar en zal het bedrijf Miles deze voorzien van verslagen, foto’s en videobeelden zodat er een complete herbeleving van het evenement mogelijk wordt.


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 08-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via