Hiswa te Water 2007: Primeurs motorboten

Hiswa 2011 geeft het watersport gevoel weer terug
De Hiswa 2011 opent in Amsterdam de deuren op dinsdag 1 maart. Voor veel watersporters is dit het traditionele uitje om het vaargevoel weer terug te laten komen. Wandelend door de 7 grote hallen (47.000 m2) van het RAI gebouw, vergapend aan nieuwe motorboten en zeiljachten, snuffelen in kleine stand met aanbiedingen en noviteiten geeft de Hiswa het gevoel dat het seizoen nu echt gaat beginnen.

Vlaanderen Paviljoen
Nieuw is het Vlaanderen paviljoen met informatie over maar liefst 1.056 bevaarbare Vlaamse waterwegen, zoals bij Gent en Antwerpen. Voor het eerst zijn er ook professionele meteo clinics te volgen om beter voorbereid het water op te gaan. Op de beurs is daarnaast alles te vinden voor op, in en om de boot. Van lijnen, stootwillen en kussens, tot navigatieapparatuur, vaarkaarten en onderhoudsproducten.

Sloepenplaza Hiswa
Speciaal voor de sloepenvaarder is er het nieuwe SloepenPlaza, waar in samenwerking met Godevaert, alles op het gebied van sloepen is er te bewonderen. Bezoekers vinden hier informatie over de leukste vaargebieden, wijnproeverijen en een kok bereidt er dagelijks het ideale sloepenmenu.

Wereldprimeurs van Nederlandse bodem
Liefhebbers van motorjachten kunnen op de HISWA hun hart ophalen bij de vele stalen en polyester jachten van onder andere Bavaria, Linssen, Boarnstream, Delphia, Frauscher, Brandsma, Nimbus, Greenline en het nieuwe merk Steeler. De laatste toont met de Steeler NG 50 een nominatie voor de HISWA Motorboot van het Jaar, net als Jetten met de Jetten 40.4, en Jeanneau met de Jeanneau NC 11. Met trots presenteren we twee wereldprimeurs: de Van Dutch 30, het kleinere zusje van de populaire Van Dutch 40, geroemd om zijn design, snelheid en luxe uitstraling en de Favorite 1400 van Mulder Shipyard; een remake van de Favorite Kruiser, ontwikkeld ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de werf.

Presentatie PC-Navigo 2011 op de Hiswa
In de centrale hal vindt u op de eerste verdieping de galerijen met daarin kleine stands van veel watersportbedrijven en watersportwinkels. Tal van aanbiedingen en koopjes kunt u daar vinden.

WatersportAlmanak staat daar voor u klaar met PC Navigo 2011, het populaire binnenwater navigatiesysteem. Gedurende de gehele dag worden daar demonstraties gegeven en worden vragen beantwoord door de importeur van PC Navigo. Ook de minilaptops staan daar klaar voor demonstraties met leuke beursaanbiedingen.

Gratis DVD bij update en uitbreiding PC Navigo
Voor gebruikers van oudere PC Navigo versies bestaat demogelijkheid om daar een update voor de 2011 versie te halen. Tijdens de beurs wordt bij aanschaf van een update het gehele nieuwe programma op DVD geleverd.

Hiswa Primeur: Duitse kaarten PC Navigo gratis verkrijgbaar
In de 2011 versie van PC Navigo zijn alle kaarten aanwezig van de bevaarbare binnen waterwegen in Duitsland beschikbaar. Gratis zelfs bij aanschaf van PC Navigo 2011. Gebruikers van een oudere versie wordt demogelijkheid geboden tot een update en/of uitbreiding tijdens de Hiswa. U dient wel uw dongle mee te nemen. Op onderstaande kaart ziet u het waterviaduct bij Minden en het Mittellandkanaal.


 

Gegevens Hiswa 2011:

 • Openingstijden
  Dinsdag, woensdag : 10.00 tot 18.00 uur
  Donderdag, vrijdag : 10.00 tot 22.00 uur
  Zaterdag en zondag : 10.00 tot 18.00 uur
   
 • Toegangskaarten
  Toegangskaarten zijn via www.hiswa.nl te bestellen. Naast de toegangskaart kan tegen een tarief van slechts € 7,50 een 2e klas NS-dagretour aangeschaft worden. Geldig vanaf elk NS-station in Nederland met de trein naar Amsterdam RAI. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang Een dagkaart kost € 16,- een avondkaart € 11,- bij bestelling via www.hiswa.nl, aan de kassa geldt een toeslag van € 1,50
   
 • Links: | www.hiswa.nl | PC-Navigo 2011 |

 

Bron: Redactie Watersport Almanak | Datum van publicatie: 27-02-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via