Exposanten tevreden over HISWA te water 2007

De HISWA te water 2007, die afgelopen week in Marina Seaport IJmuiden plaatsvond, is naar volle tevredenheid van de exposanten afgesloten. Niet alleen deden zij erg goede zaken, ook over de verbeterde bereikbaarheid lieten zij zich positief uit. Het publiek waardeerde de bootshow met een 7,5. In totaal trok de beurs ruim 31.000 bezoekers.
 
Veel verkocht
Exposanten waren zeer te spreken over de kwaliteit van het publiek. Met name nieuwe deelnemers uit binnen- en buitenland uitten hun lof. Eric Roos van Morris Yachts uit de Verenigde Staten: "De bezoekers die hier komen weten zeer goed waar ze naar op zoek zijn en hebben veel kennis. Dat is echt heel anders dan de publieksshows die we in Amerika kennen. We zijn zeer onder de indruk van de HISWA te water." Ron Spoelstra van Rossinante, de nieuwe importeur van Allures zeiljachten, is erg blij met zijn keuze aan de HISWA te water deel te nemen: "Het is voor klanten een bevestiging om ons hier te zien liggen tussen alle andere gerenommeerde merken."
 
Maar ook de trouwe deelnemers gaven aan een erg goede beurs gehad te hebben. Tijl Hetterschijt: "Van al onze typen boten hebben we er meerdere verkocht. Ook de zondag is nog een hele goede dag voor ons geweest met enkele concrete verkopen als resultaat."
 
Alex Jongman van Sciallino motorjachten tekende eveneens diverse verkoopcontracten: "Goede marketing loont. Dat heeft deze HISWA te water weer bewezen. Deelname aan deze bootshow is een must wat mij betreft."
 
De belangstelling voor de opvallende Qrooz, het grootste motorjacht op de beurs, bleek overweldigend. Arno Schuurs: "Het schip is verkocht en er zijn ontzettend veel leads uit onze aanwezigheid op de beurs voortgekomen. Ik verwacht hier de komende maanden nog erg veel van."
 
Interesse
Uit de voorlopige resultaten van het bezoekersonderzoek blijkt dat 37% van alle bezoekers met name geïnteresseerd was in zeiljachten, catamarans en trimarans. Bijna evenveel belangstelling bestond er voor het segment motorjachten en sportboten. Sloepen blijven met 11% eveneens een belangrijk interessegebied van de bezoekers van de HISWA te water. Ook de toeleveranciers die hun producten presenteerden in stands op de kade en in het tentenpaviljoen, toonden zich zeer tevreden. De wat minder gunstige weersomstandigheden leverden een positieve bijdrage aan de constante bezoekersstroom die in de tent te zien was.
 
Bereikbaarheid verbeterd
Een verbeterpunt voor deze editie was de bereikbaarheid van de bootshow. "We kunnen concluderen dat de inspanningen van gemeente, provincie, Rijkswaterstaat en politie hun vruchten hebben afgeworpen," aldus Wim van der Loo, directeur HISWA RAI multimedia. "Ondanks de werkzaamheden op de A9 was de bootshow merendeels goed bereikbaar. Alleen toen er twee ongelukken op de snelweg waren gebeurd, is er overlast ontstaan, maar over het algemeen verliep de doorstroom van het verkeer erg soepel. Ook van de fast flying ferry vanuit Amsterdam en de gratis pendeldienst is goed gebruik gemaakt. Qua bereikbaarheid hebben we echt een slag geslagen."
 
HISWA Boot van het Jaar 2008
Tijdens de HISWA te water is de jury van de HISWA Boot van het Jaar bijeengekomen om een eerste selectie te maken van boten die zij uit willen nodigen voor de testdagen op het IJsselmeer. Uiteindelijk worden 3 zeilboten en 3 motorboten genomineerd. De juryvoorzitter maakt de winnaars in iedere categorie bekend op de openingsdag van de HISWA 2008 in Amsterdam RAI.
 
De motorboten die zijn uitgenodigd voor de testdagen zijn de Fjord 40 Open, de Rego Standaard 35, de Linssen 33.9, de Interboat 27 Cabin, de Stevens Nautical 41 easy, de Silverline Trawler 1500 en de Brandini 36. Bij de zeilboten gaan de Dehler 34, de Ranger 9.9, de Stila 44, de Dragonfly 35 en de Club Swan 42 de strijd met elkaar aan.
 
De verkiezing van de HISWA Boot van het Jaar wordt gecoördineerd door HISWA RAI multimedia. De selectie van de boten voor de testdag, van de genomineerden en van de uiteindelijke winnaars gebeurt door een onafhankelijke jury. Deze is samengesteld uit journalisten van Nederlandse en Belgische watersportmedia.
 
HISWA te water 2008 in IJmuiden
De volgende editie van de HISWA te water vindt plaats van 2 tot en met 7 september 2008 in Marina Seaport IJmuiden. Een eventuele verhuizing van de HISWA te water naar een andere locatie zou op zijn vroegst in 2009 van kracht worden.
 
Van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart 2008 kunnen watersportliefhebbers in Amsterdam RAI terecht voor de HISWA 2008, waar alle takken van watersport aan bod komen.
 
Organisatie HISWA beurzen in gewijzigde vorm verder
HISWA Vereniging, de brancheorganisatie voor watersportbedrijven, en Amsterdam RAI hebben nieuwe afspraken gemaakt over de toekomstige samenwerking. Concreet betekent dit een splitsing tussen de HISWA te water en de 'droge' HISWA. De organisatie en exploitatie van de 'droge' HISWA komt vanaf 2008 volledig in handen van Amsterdam RAI. De HISWA te water 2008 wordt door HISWA Multimedia, een 100% dochter van HISWA Vereniging, georganiseerd. HISWA RAI multimedia wordt HISWA Multimedia en blijft kantoor houden in het Watersport- en Recreatiehuis te Driebergen. Het projectteam van de 'droge' HISWA zal voor het einde van het jaar vanuit Amsterdam RAI gaan opereren. De samenstelling van de projectteams zal binnenkort bekendgemaakt worden.
 
 
 

Bron: rai.nl | Datum van publicatie: 10-09-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via