Verbond wil betere wachtsteiger voor watersport bij Goereese Sluis

Watersportverbond pleit voor betere wachtsteigers
In een brief aan het Natuur- en Recreatieschap Haringvliet (GZH) pleit het Watersportverbond, Regio Delta Noord, voor verbetering van de wachtsteigers aan beide zijden van de Goereese sluis bij Stellendam.
Met de brief wil Regio Delta Noord van het Watersportverbond de recreatie- en wachtvoorzieningen bij de Goereese sluis wederom onder de aandacht brengen. Om het watergebied Haringvliet, Hollandsch Diep en Krammer-Volkerak aantrekkelijker te maken voor de recreatievaart is het immers van groot belang dat de toegang tot dit gebied via de Goereese zeesluis op een veilige en goede manier mogelijk is.

Daarbij moet meer aandacht uitgaan naar de voorzieningen ten behoeve van de recreatievaart. Het ontbreekt bij de sluis aan goede wachtsteigers op een niveau dat past bij dit vaargebied. Het aantrekkelijk maken van dit watergebied voor de watersport begint met een toegangspoort die veilig is en met afmeermogelijkheden van goede kwaliteit, aldus het Watersportverbond in de brief.

Wachtsteigers
Bij de Goereese sluis zijn de voorzieningen echter momenteel van een bedenkelijk niveau, zeker in vergelijking met de kwaliteit van de voorzieningen in de rest van het Deltagebied. Een belangrijke wens die het Watersportverbond al vele jaren uitspreekt, betreft dan ook goede wachtsteigers aan beide zijden van de Goereese sluis, geschikt voor zeegaande jachten. Nu komt het er vaak op neer dat de recreatievaart gedwongen is om langere tijd rond te varen totdat geschut kan worden. Dit is vervelend, maar leidt bovendien tot onveilige situaties.

Binnen- en buitenzijde
Aan de binnenzijde is het probleem het grootst. In feite ontbreekt een wachtsteiger daar helemaal: de steiger vlak voor de sluisingang aan de rechterkant is veel te laag. Een schip kan daar absoluut niet afmeren. Daarbij komt dat de steiger er onverzorgd uitziet en daarom niet uitnodigt tot aanleggen (zie foto).
Aan de zeekant ligt weliswaar een robuuste en stevige wachtsteiger, maar deze heeft het grote nadeel dat je daar moeilijk van je boot kunt afstappen om bijvoorbeeld even de benen te strekken (iets wat de bemanning na een lange zeetocht graag zou willen).

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 01-02-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via