Woelige zondag was drukke dag voor KNRM

Watersport Nieuws | KNRM Enkhuizen met 4 acties druk bezig met watersport

Zondag 5 juni was een drukke dag voor de KNRM in Enkhuizen. Al om half elf ’s morgens kwam de eerste melding binnen van een aan de grond gelopen zeiljacht op de ondiepten bij het Kooizand. De schipper was teveel buiten de betonningslijn gekomen en liep vast. Al snel waren de beide reddingsboten van Enkhuizen ter plaatse en wisten het schip lot te trekken. Het zeilschip kon zonder schade verder varen.

Terwijl de reddingsboten nog niet terug zijn in Enkhuizen komt de volgende melding. Een open zeilboot was in problemen gekomen omdat de tuigage niet meer in orde was. De KNRM is naar het schip gevaren e de problemen verholpen waarna ook deze schipper op eigen kracht zijn vaartocht kon vervolgen.

Weer terug aan de haven drinken de mannen koffie, echter iet voor lang want er komt weer een melding binnen. Een zeiljacht zit in problemen doordat een touw zich om de schroef had geslagen. Snel bereikt men het schip, waarop een bemanningslid van de KNRM overstapt op het zeiljacht. Hierop werd het zeil gehesen en werd gezeild tot het Krabbersgat waar de boot op sleep werd genomen naar Enkhuizen. Hier is ter plaatse een duiker geregeld die het touw uit de schroef heeft verwijderd.

Om 12.45 uur kwam alweer de volgende melding. Een motorjacht kampte tussen Lemmer en Enkhuizen met motorproblemen. Aan boord was een beetje paniek uitgebroken omdat het schip nogal schommelde. Direct werd vertrokken naar de motorboot. Echter voordat de KNRM ter plaatse was had een commercieel bedrijf de motorboot al op sleeptouw genomen zodat de KNRM huiswaarts kon varen. De rest van de dag bleef et rustig in Enkhuizen…

Foto: KNRM Enkhuizen

Bron: KNRM Enkhuizen | Datum van publicatie: 06-06-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via