Zeilwedstrijden beginnen weer te kriebelen bij watersport

Het nieuwe watersport jaar is nog maar net begonnen of de eerste wedstrijden kondigen zich aan:

Van Uden Reco Stellendam Regatta 19 april 2008
De wedstrijdorganisatie van de zeilwedstrijd, Marina Stellendam en de watersporters beginnen zich op te maken voor de van Uden Reco Stellendam Regatta. Nadat de sponsoren zich tijdens de prijsuitreiking vorig jaar weer garant stelden om er ook in 2008 een mooi zeilfeest van te maken is de organisatie begonnen.

Stellendam van Uden Reco RegattaVele boten en klassenorganisaties hebben zich al gemeld.
Naast de IRC, ORC en eenheidsklassen heeft de wedstrijdorganisatie op veler verzoek besloten om weer een SW baan uit te leggen. De organisatie verwacht ook in de eenheidsklassen een sterke toename. Nieuw is dat de X 35 als klassenorganisatie zich heeft gemeld, net als de Beneteau 25 en de J 80. De First 31.7 zal haar Nederlands Kampioenschap varen tijdens de van Uden Reco. (foto: van Uden Reco)

Voor de vierde keer
De VURSR wordt voor de vierde keer in Stellendam gehouden. Het watersport evenement is in de jaren behoorlijk gegroeid en de organisatie verwacht voor 2008 wederom een toename van het aantal deelnemers.

Ook dit jaar is de Stellendamse vissersvloot bereid om vers aangevoerde vis van een aantal kotters uit de Stellendamse buitenhaven naar de jachthaven te laten brengen. De vis wordt gebakken als de zeilers op zaterdagmiddag aan de wal komen. Verder is er op zaterdagavond een zeilersbuffet in de feesthal van Marina Stellendam en net als vorig jaar toen de band Souled Out tot in de late uurtjes doorspeelde zullen zij het feest weer muzikaal bijstaan.

Gedurende het weekend arbitrage
De wedstrijden in Stellendam worden georganiseerd in samenwerking met de Watersport vereniging Helius uit Hellevoetsluis. Het comité van Helius neemt de baan voor de eenheidsklassen voor haar rekening. Om de prijsuitreiking op zondagmiddag op tijd te houden wordt gedurende het weekend arbitrage toegepast. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan een eventuele protestbehandeling een van de leden van de jury even met de betrokkenen rond de tafel gaat zitten om aan te geven of behandeling van het protest zin heeft of niet. Aan de hand daarvan kan de zeiler dan beslissen of hij het protest al dan niet laat behandelen.


Bron: van Uden Reco | Datum van publicatie: 14-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via