Watersport krijgt nieuw registratiebewijs voor snelle motorboten

Nieuw registratiebewijs voor snelle motorboten
Vanaf 1 april 2011 verandert het papieren registratiebewijs voor snelle motorboten in een veiligere plastic kaart op creditcardformaat. Het plastic registratiebewijs is handzamer, fraudebestendig en gaat langer mee. Bovendien is het document beter bestand tegen water.

De papieren registratiebewijzen die voor één april 2011 zijn uitgegeven blijven geldig. De kosten voor het registratiebewijs (29,80 euro) blijven gelijk. Het formulier ‘Aanvraag registratie snelle motorboot’ is verkrijgbaar via de website van de RDW en bij elk TNT-postkantoor dat ook kentekenbewijzen afgeeft.

Vijf werkdagen
Wie een registratiebewijs snelle motorboten aanvraagt, krijgt dat niet meer direct mee. De aanvraag van het plastic registratiebewijs duurt vijf werkdagen. TNT verstuurt de aanvraag namelijk vanuit het postkantoor digitaal naar de RDW. De RDW handelt de aanvraag af, waarna het plastic registratiebewijs wordt geprint. Vervolgens verzendt de RDW de kaart binnen vijf werkdagen naar de aanvrager.

Verplichte registratie
Het registratiebewijs voor snelle motorboten is verplicht voor ieder klein motorschip met een lengte van minder dan 20 meter dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Registratie is verplicht op vrijwel alle binnenwateren. Bij gebruik van de snelle motorboot hoort het registratiebewijs altijd aan boord te zijn. Het registratieteken dat op het bewijs staat vermeld, moet aan beide kanten van de snelle motorboot worden aangebracht.


 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 31-03-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via