Nationale sloepenshow 2008 in Bataviahaven Lelystad

Bataviahavendagen 2008 in Lelystad op 28 en 29 juni

Nationale Sloepenshow 2008 vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juni in de vernieuwde Bataviahaven van Lelystad. Een evenement voor iedere watersporter en zij die dat willen worden want er is volop te zien, doen en beleven voor jong en oud.

Nationale Sloepenshow 2008
Belangrijk onderdeel van de Bataviahavendagen is de Nationale Sloepenshow waar u een volledig overzicht vindt van alles wat er aan sloepen op de Nederlandse markt te koop is. Meer dan 70 standhouders presenteren daar hun nieuwste producten op het gebied van watersport.

Ark van Noach te bezoeken op zaterdag
De Ark van Noach bezoekt op zaterdag 28 en zondag 29 de Bataviahaven van Lelystad voor een bezoek aan de Bataviahavendagen. Op zaterdag is het schip opengesteld voor het publiek. In 2005 begon de Noord-Hollandse aannemer Johan Huibers eigenhandig met het bouwen van een replica van de Ark van Noach. In 2007 gingen de deuren van de ark open. De geschiedenis van deze nieuwe ark is heel bijzonder. Huibers: "In 1992 kreeg ik een droom. Ik zag Nederland verdwijnen onder een enorme water massa, vergelijkbaar met de tsunami in Zuidoost-Azië. Best heftig natuurlijk." Toch verwacht Huibers geen nieuwe zondvloed. Hij ziet het als zijn opdracht om het Bijbelverhaal dicht bij de mensen te brengen, via de ark. "Visueel wil ik mensen bijbrengen hoe de ark er uit zag, om zo het verhaal meer tastbaar te maken voor mensen die geloven, maar ook voor mensen die niet geloven."

Na uw bezoek aan de Nationale Sloepenshow bent u van harte welkom bij het populair klassieke concert dat op de boulevard van de haven wordt gegeven. En: de toegang is, zoals voor het gehele evenement GRATIS.

Openingstijden: zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur (sloepenshow tot 18.00 uur) en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie ook www.bataviahavendagen.nl

 

Bron: Bataviahavendagen | Datum van publicatie: 25-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via