Officiële opening aanbouw boothuis KNRM-station Harlingen

Op 13 oktober 2007 wordt de aanbouw Wardy van het KNRM-reddingstation Harlingen officieel
geopend door de heer De Vries. Het boothuis kon worden gerealiseerd dankzij de nalatenschap van de heer en mevrouw Van der Weide- Lubberts en vele kleine en grote giften van particulieren en bedrijven uit Harlingen en omstreken.

In april 2007 werd de nieuwe reddingboot ‘Veronica’ van KNRM reddingstation Harlingen gedoopt. Om de nieuwe reddingboot een goed onderkomen te bieden moest het huidige boothuis uitgebouwd worden. De vrijwillige bemanning van het reddingstation heeft de handen uit de mouwen gestoken om het boothuis af te timmeren en in te richten, waardoor veel extra kosten werden bespaard. Dankzij de nalatenschap van de heer en mevrouw Van der Weide-Lubberts en vele kleine en grote giften van particulieren en bedrijven uit Harlingen en omstreken, kon de uitbreiding gerealiseerd worden. De executoir testamentair de heer G.A. de Vries verricht de openingshandeling. Hij kende het echtpaar ruim 40 jaar: “Het echtpaar Van der Weide- Lubberts uit Leeuwarden had één grote liefde en dat was de watersport. Als fanatieke zeilers voer het echtpaar in verschillende zeilschepen die allemaal de naam Wardy droegen. Wardy, eigenlijk Wâr Dy, is de Friese vertaling voor "weer je". Ze hadden door hun watersportachtergrond veel waardering voor en affiniteit met de KNRM. Mede daarom hadden ze in hun testament de wens geuit dat hun nalatenschap aan een noordelijk gelegen reddingstation van de KNRM moest worden besteed. Wardy werd de logische naam voor de aanbouw.”

Achtergrondinformatie reddingstation Harlingen
Het reddingstation van de KNRM op de kop van de haven in Harlingen is een karakteristieke
verschijning met de aan de kraan hangende reddingboot. Het verblijf kijkt uit over het gewilde en
gevarieerde vaargebied van de westelijke Waddenzee. Naast pleziervaart, sportvisserij, chartervaart, partyschepen en visserijschepen varen er ook een aantal veerboten. Hulpverlening aan bovengenoemde groepen gebeurt met de reddingboten Veronica en Wiecher en Jap Visser-Politiek. Het reddingstation Harlingen bestaat uit 22 vrijwilligers. In 2006 werd er meer dan 40 keer uitgevaren waarbij bijna 200 mensen werden gered.

Achtergrondinformatie KNRM
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij draagt zorg voor de organisatie van het
reddingwerk op de Noordzee, de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stromen, de Waddenzee, het
IJsselmeer en de Randmeren. Vanuit de hoofdvestiging in IJmuiden worden de 40 reddingstations
aangestuurd. De KNRM bestaat volledig van vrijwillige bijdragen, jaarlijkse donaties, erfenissen en legaten. Per jaar is 12 miljoen euro nodig om de gehele organisatie, de bijna 1000 vrijwilligers, de 10 beroepsredders en de 60 reddingboten direct inzetbaar te houden. De reddingstations van de KNRM zijn dag en nacht, het gehele jaar door en onder alle (weers)omstandigheden inzetbaar. In 2006 voeren de reddingboten ruim 1.600 keer uit en zetten meer dan 3.100 mensen weer veilig aan wal.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 10-10-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via