Watersport krijgt veilige route door Grutte Brekken

Uitbaggeren nieuwe vaargeulen Grutte Brekken
Er is gestart met de aanleg van de nieuwe vaargeulen in de Grutte Brekken. Met het uitbaggeren van deze vaargeulen, aan weerszijden van de bestaande beroepsvaargeul van het Prinses Margrietkanaal, wil provincie Fryslân de veiligheid op dit drukbevaren water flink verbeteren.


Het Friese Merenproject
Recreatieschepen met een diepgang van 2.10 meter kunnen vanaf 2011 van de nieuwe vaargeulen gebruikmaken, zodat beroeps- en recreatievaart van elkaar gescheiden worden. De verbeteringen in de Grutte Brekken zijn onderdeel van Het Friese Merenproject. Het Friese Merenproject werkt tot 2015 aan het verbeteren van het vaarnetwerk, watersportkernen en toegangspoorten en ecologie en duurzaamheid met als doel de Friese economie te stimuleren.De Grutte Brekken bij Lemmer is een belangrijk knooppunt in Zuid-Fryslân voor de recreatievaart. Daarnaast is de Grutte Brekken één van de drukste delen van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl: de vaargeul van het Prinses Margrietkanaal doorsnijdt het meer van noord naar zuid. De Prinses Margrietsluis bij Lemmer telt in totaal zo’n 50.000 passages per jaar. De komst van de nieuwe vaargeulen zorgt voor een veiliger situatie.

Een deel van de grond die uit het baggerwerk vrijkomt, wordt gebruikt voor het oever- en kadeproject van Wetterskip Fryslân in het Tsjûkemar. Om de oevers te beschermen, plaatst het Wetterskip hier golfbrekers. De grond uit de Grutte Brekken komt achter deze golfbrekers.

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 01-11-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via