Gewonde Zwarte Piet aan boord van de pakjesboot

Zaterdagochtend 14 november, ongeveer een uur voordat de ss Madrid, de pakjesboot van Sinterklaas in Scheveningen binnen zou lopen viel een jeugdige vrouwelijke Zwarte Piet ongelukkig op het achterdek van de pakjesboot.

De Piet beschadigde bij haar val haar knie zodanig dat de schipper van de ss Madrid het noodzakelijk vond om de hulp van de KNRM in te roepen. De pakjesboot bevond zich toen op ongeveer 1 mijl van de Scheveningse haven. In overleg met de Kustwacht werden er twee KNRM opstappers over gezet op het schip om de situatie te bekijken. Na overleg met de arts van de Radio Medische Dienst werd besloten om de Piet op een brancard over te zetten op de Kitty Roosmale Nepveu. Haar knie werd gefixeerd en nadat ze op de KNRM brancard lag, overgezet op de reddingboot. Bij aankomst in de haven stond een ambulance klaar en werd de ongelukkige Piet vervoerd naar het Juliana Kinderziekenhuis.

De reddingboten George Dijkstra van Ter Heijde en de Beluga hielpen hierna om de haven vrij te houden om de pakjesboot bij binnenkomst een vrije doorgang te geven en assisteerden bij het afmeren van het schip. De kusthulpverleningsvoertuigen van Ter Heijde en Scheveningen stonden stand-by op de beide havenhoofden
 




















 Foto's : KNRM Ter Heijde

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 16-11-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via