Ronde Noord Holland 2011 afgebroken wegens wind

De befaamde zeilwedstrijd Ronde Noord Holland, een groots watersport evenement  is afgebroken wegens harde wind. In de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.21 uur is de tocht officieel beëindigd. In het district IJmuiden stond een wind van 7 knopen Beaufort. Deelnemende schepen die nog in de race waren werd dringend geadviseerd om de dichtstbijzijnde haven aan te lopen.

Veel schepen hadden al opgegeven bij Kornwerd
Op dat moment waren er al veel zeilboten die er de brui aan hadden gegeven. Het traject van Muiden naar Kornwerderzand via Enkhuizen was goed te doen, maar het vervolg, van Kornwerderzand naar IJmuiden beloofde een barre tocht te worden. Stroom tegen wind niet mee en de zware weersverwachtingen waren al voor veel watersporters een signaal de wedstrijd te staken.

Voor zeiler Julius Rozendal uit Peize was Kornwerderzand en de vooruitzichten voldoende om af te buigen naar Harlingen. “Eerst een flinke stroom tegen op het Wad en dan nog eens 30 knopen wind pal tegen op de Noordzee is geen pretje. We hebben besloten om de race te staken en een veilige haven op te zoeken. Volgend jaar zien we wel weer.”

Ook de bemanning van de Swieb, bestaande uit de redactie van het maanblad Zeilen steekt de vlag. “ZW 6-7 is voor Swieb en zijn bemanning teveel. We geen proberen heelhuids in Naarden te komen…” twittert de redactie.
Het feest met de traditionele maaltijd in IJmuiden is wel doorgegaan. Voor deelnemers die gestrand zijn in Den Helder en Oudeschild is vervoer geregeld om het feest der zeilers mee te maken.

De uitslag van de wedstrijd is bepaald over de eerste twee trajecten en staat inmiddels op de website van YSY
Link: | uitslag Rondje Noord Holland 2011 |

 

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 19-06-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via