Dief buitenboordmotor aangehouden

Dief buitenboordmotor aangehouden

De politie heeft zondagmorgen op de Emmakade in Leeuwarden een 49-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor. 

Een getuige melde dat hij de man op de Emmakade met een buitenboordmotor achterop zijn brommer zag rijden, waarna de man de motor achter een heg verstopte. Omdat dit de getuige toch wat bevreemde, belde hij de politie. Deze kwam tijdens een zoekslag de man weer tegen, deze keer met een benzinetank voorop zijn brommer.

Toen de man staande werd gehouden gaf hij meteen toe dat hij de diefstallen had gepleegd. Hierop werd de man aangehouden. De agenten controleerde meteen het kenteken van de brommer van de man en ook deze bleek gestolen te zijn. De bromfiets werd in beslag genomen en de man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Buitenboordmotoren zijn vaak gemakkelijk te stelen.
Watersport dieven hebben het vaak gemunt op buitenboordmotoren omdat ze gemakkelijk te stelen zijn en gemakkelijk te verhandelen. In 2008 werden 1338 aangiften gedaan van diefstal van een buitenboordmotor, het aantal gestolen buitenboordmotoren ligt veel hoger. Blijkbaar is Yamaha een populair merk bij dieven. Maar liefst 31% van de gestolen buitenboordmotoren waren van het merk Yamaha. Gestolen buitenboordmotoren worden zelden teruggevonden. Nog steeds hebben veel watersporters hun kostbare bezit onvoldoende of zelfs helemaal niet beveiligd.

zie ook | buitenboordmotorsloten | GPS beveiliging |
 

Bron: Politie Friesland | Datum van publicatie: 15-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Veiligheid 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via